Twitter. (AP Photo/Richard Drew, File)

Tech-gigantene vil la de ansatte jobbe hjemme «for alltid»

For Silicon Valley-selskaper kan hjemmekontor og remote-working bli den nye standarden.

Publisert Sist oppdatert

Elon Musk har skapt kontroverser etter at han denne uken startet gjenåpningen av Tesla-fabrikken i California, til tross for at han med dette bryter lokale restriksjoner. Samtidig forbereder tech-gigantene i Silicon Valley sine ansatte på at dette kan bli den nye normen.

Tirsdag sendte CEO i Twitter, Jack Dorsey, en e-post til alle ansatte med beskjed om at de vil kunne fortsette å jobbe hjemmefra så lenge de ønsker. Dorsey bemerker også at Twitter allerede jobbet med en hjemme-kontor-modell, men at de - som resten av verden – måtte fremskynde planene på grunn av COVID-19.

– De siste månedene har vist av vi kan få dette til å fungere. Så hvis våre ansatte er i en rolle og situasjon som gjør dem i stand til å jobbe hjemmefra og ønsker å gjøre det for alltid, vil vi få til det. Hvis ikke, vil kontorene våre være varme og imøtekommende, med noen ekstra forholdsregler, når vi føler det er trygt å komme tilbake, sier Dorsey til TechChrunch.

Han legger til at alle firmaarrangement er kansellert for resten av året, og at arrangement i 2021 er til vurdering.

Guvernør i California, Gavin Newsom har allerede signalisert at det vil lettes på restriksjonene for innbyggerne i staten. Likevel velger de fleste å holde de ansatte hjemme en god stund til.

Også Google og Facebook kom med lignende skriv til sine ansatte. Begge har gitt beskjed om at de ansatte kan velge å jobbe hjemmefra resten av 2020, men at noen kontorer vil åpne for de som ønsker det i løpet av sommeren.

Amazon og Slack har også kommet med kunngjøringer de siste ukene, og bedt sine ansatte om å jobbe hjemmefra til henholdsvis september og oktober, og indikerte at vanlig kontorarbeid ikke vil bli en mulighet for mange før etter sommeren.