Oslo 20190314. Illustrasjonsfoto: Storytel appen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Storytel hentet 948 millioner på to timer

Lydbok-appen vil bli like store som Spotify om 10 år.

Publisert Sist oppdatert

Lydbokspesialisten Storytel gjennomførte torsdag kveld en målrettet nyemisjon på cirka 5,96 millioner aksjer og 948 millioner svenske kroner, melder Breakit. Aksjeprisen ble satt til 159 svenske kroner, noe som betyr en rabatt på 2,2 prosent sammenlignet med sluttkursen på torsdag. På bare to timer hadde de fått inn målet.

– Det gikk relativt enkelt og raskt. Vi har levert alle prognoser vi har gitt siden vi noterte selskapet. Da får du stor tillit fra investorene, uttaler Jonas Tellander, administrerende direktør og grunnlegger av Storytel til Breakit.

Pengene vil bli brukt av Storytel for å øke investeringene i innholdsproduksjon, markedsføring og etablering i nye markeder. Den langsiktige planen er å få inn 40 milliarder svenske kroner i 2030.

– Da er vi like store som Spotify var da de ble notert på aksjemarkedet. Lydbokmarkedet vokser sterkt, og i år er målet vårt å snu nesten 2 milliarder svenske kroner, sier Jonas Tellander.

Storytel har tidligere sagt at de investerer for å nå 2 milliarder kroner i inntekter i 2020 . Målet er å tiltrekke seg 1,5 millioner betalende kunder og fortsette å utvide til flere land. Tjenesten er i dag tilgjengelig i 20 land, inkludert Norge.

Emisjonen skal ifølge selskapet ha vært sterkt overtegnet. Investorer i den nye runden inkluderer Handelsbanken Fonder, Livsforsikringsselskapet Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder og Vitruvian Partners.