FINANSIERING

Stjerneforvalter skal lede ny storsatsing i Norselab

Etter å ha levert superavkastning i en årrekke som porteføljeforvalter i Alfred Berg, blir Tom Hestnes nå sjef for Norselabs første satsing utenfor venture.

Tom Hestnes skal lede det første initiativet til Norselab utenfor venturemarkedet.
Publisert

Sakte med sikkert har alternativer til tradisjonell venturekapital fått fotfeste i det norske oppstarts- og vekstmiljøet.

Fundingpartner var først ute i Norge med såkalt «venture debt», lånefinansiering til vekstselskaper, som bankene ikke har mage til å nærme seg.

Ved årsskiftet ble det kjent at også investeringsselskapet Norselab, som har vært blant de mest aktive startup-investorene i landet, kaster seg på og bygger et eget kredittfond for vekstselskaper.

Nå skriver Norselab i en pressemelding at de har hyret inn Tom Hestnes fra kapitalforvalteren Alfred Berg til å lede en helt ny satsing, og for første gang beveger selskapet seg nå bort fra venture-segmentet.

Nå skal «en serie» såkalte Alternative investeringsfond (AIF) med en tydelig «impact»-profil stables på bena.

Ifølge Finansavisen har Hestnes jobbet som senior porteføljeforvalter i Alfred Berg siden 2015. Der har han levert så gode resultater at avisen har døpt ham «High Yield-kongen».

– Møtet med Norselab-teamet og det jeg lærte om deres tilnærming til «impact» var en «game changer» for meg, sier Hestnes i meldingen.

Sikter på Europa-toppen

Det første kredittfondet til Norslab skal være på minst én milliard kroner, ble Shifter fortalt i desember. Målet er å tilby 15-20 selskaper i Norden et slagkraftige vekstlån på mellom 30 og 100 millioner norske kroner.

Ambisjonene med nysatsingen er langt større enn som så. Den uttalte planen til Norselab er å bygge en europeisk investeringsplattform helt i det europeiske toppsjiktet. Det betyr at selskapet, som hittil har konsentrert seg om startups og vekstselskaper, skal gå bredere til verks.

Første steg er de nye fondene under Hestnes sin ledelse, også de kredittfond. Partene er tilbakeholden med mer informasjon om strategien, men varsler at de vil komme tilbake med det i august.

– Tom Hestnes er en enestående profesjonell og anerkjent skikkelse i det nordiske kredittmarkedet. Han er perfekt posisjonert til å lede vårt kreditt-initiativ og oppnå våre felles ambisjoner om å skape positiv impact i aktivaklassen, sier daglig leder Erik Syvertsen i Norselab.

Det som allerede virker klart, er at den internasjonale impact-investoren Capricorn, som forvalter 10 milliarder dollar i ulike aktivaklasser, blir en sentral aktør i oppbyggingen av den nye satsingen. I januar kjøpte de nemlig 20 prosent av Norselab.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*