Legger ned

Sluttet i Vipps for å bli gründer: Nå legger han ned selskapet  

Gründer Jonathan Mylvaganam i Atcampus ville hjelpe studenter med utenforskap. Nå er det slutt. 

Jonathan Mylvaganam gründet Atcampus i 2020.
Publisert

Jonathan Mylvaganam jobbet fire år i Vipps, sist som produktsjef. I 2020 etablerte han Atcampus, en app som skal hindre frafall og utenforskap

Da Shifter snakket med gründeren i 2022, fortalte han at appen skulle forenkle jobben med å danne studiegrupper til både faglige og sosiale formål. Først og fremst rettet mot rådville og ensomme førsteårsstudenter. 

Jonathan Mylvaganam jobbet fire år i Vipps, sist som produktsjef. I 2020 etablerte han Atcampus, en app som skal hindre frafall og utenforskap

Da Shifter snakket med gründeren i 2022, fortalte han at appen skulle forenkle jobben med å danne studiegrupper til både faglige og sosiale formål. Først og fremst rettet mot rådville og ensomme førsteårsstudenter. 

Han viste da til at fire av ti studenter har få eller ingen venner på studiestedet. 

– Våre kunder, utdanningsinstitusjonen, får dermed hjelp med en krevende og viktig utfordring - «onboarding» av nye studenter, frafall og utenforskap, sa Mylvaganam. 

– Gikk tom for penger

Nå er selskapet oppløst, ifølge Brønnøysundregisteret. 

– Vi fikk ikke nok traction og vi gikk tom for penger, sier Mylvaganam. 

Han forteller at selskapet hadde god dialog med de største universitetene i Norge og fikk positiv tilbakemelding på produktet. 

– Men kanskje var det falsk positiv tilbakemelding. Ingen ville til slutt signere pilotavtalen. 

Gründeren avsluttet fulltidssatsingen på slutten av 2023. Én kunde, Universitetet i Tromsø, brukte appen i 2024. Mot slutten av året ble det klart at det ikke ble oppdateringer på appen og dette kundeforholdet ble også avsluttet. I mai 2025 har eierne altså avviklet selskapet. 

Falt gjennom uten pilotavtaler 

Tilbake i 2023 kunne det tatt en annen retning. 

– Vi forsøkte å hente penger i begynnelsen av 2023 og hadde dialog med internasjonale vc-er. Men de spurte om vi hadde pilotavtaler, og det hadde vi ikke - da falt vi gjennom, sier Mylvaganam. 

Han forteller at kontaktpersonene ved universitetene kunne være positive til appen, men at de de snakket med gjerne ikke var de som bestemte og hadde et budsjett til innkjøp. 

– Utdanningsinstitusjoner er store byråkratiske institusjoner. Det er de som sitter på pengesekken som avgjør. 

Han forteller at de ble møtt med at det var for risikabelt å prøve ut noe nytt, trass i at nytten kunne være stor. 

Trekker frem to lærepunkter 

Han har fortsatt tro på behovet for forebygging av ensomhet blant studenter, men tror forretningsmodellen med abonnementsløsning for utdanningsinstitusjonene ikke var rett. 

– Denne forretningsmodellen fungerte ikke inn mot tunge utdanningsinstitusjoner. Vi var nok litt for naive og godtroende. 

– Hvis du skal gründe noe annet i fremtiden, vil du prøve å selge mot det offentlige igjen?

– Nei. I hvert fall ikke med det første. 

– Hva er de viktigste lærepunktene du tar med videre? 

– Viktigheten av et sterkt og komplimenterende team som trekker i samme retning og gjøre hverandre gode, og viktigheten av en god og gjennomarbeidet idé i kombinasjon med tidlig validering av betalingsvilje, sier Mylvaganam. 

Og kommenterer sine egne svar slik: 

– Dette er jo veldig selvsagte ting, men dette er det viktigste. 

– Jeg var sliten og syk 

På slutten av 2023 hadde selskapsutviklingen og mangel på pilotkunder og kunder tæret både på lommeboken og helsen. 

– Jeg var sliten og syk. Jeg trengte å komme meg på beina økonomisk og mentalt. 

Han forteller at han var heldig og fikk fast jobb som produktsjef i klesappen Tise. Halvannet år senere har han startet for seg selv som konsulent, der han leier seg ut som produktsjef. 

– Jeg har fortsatt mye gründer i meg. Nå skal jeg fylle kassen i 1-2 år, før jeg starter med et nytt gründerprosjekt, sier Mylvaganam.