nytt om navn

Slik skal han få tilbake omsetnings­veksten til Hjemmelegene 

Knut Johan Arnholdt blir ny daglig leder i Hjemmelegene. 

B2B-bakgrunn: Knut Johan Arnholdt har blant annet bakgrunn fra Taletech.
B2B-bakgrunn: Knut Johan Arnholdt har blant annet bakgrunn fra Taletech.
Publisert Sist oppdatert

– Alt ligger til rette for at dette skal gå, uttaler Knut Johan Arnholdt, som snart inntar rollen som daglig leder for Hjemmelegene. 

Han tar over stafettpinnen etter Nicolai Skarsgård, som i dag forteller til Shifter at han gir seg etter syv år. 

Hjemmelegene, som tilbyr legetjenester både i hjemmet og gjennom fysiske klinikker, opplevde en kraftig omsetningsboost under og rett etter pandemien, da folk i stor grad måtte holde seg hjemme. 

På tross av suksessen har selskapet møtt på utfordringer i etterkant, med en nedgang på 59 prosent i omsetningen i 2022 sammenlignet med året før (fra 40,8 millioner kroner i 2021 til 24 millioner i 2022). 

Arnholdt påtar seg dermed den viktige oppgaven med å forme hvordan Hjemmelegene skal operere i tiden som kommer for å få tilbake veksten. 

Satser på bedrifthelsetjenester

Da selskapet først ble stiftet, rettet de seg først og fremst mot B2C-markedet, altså direkte til privatkundene. 

Det siste året har selskapet imidlertid jobbet med å vende seg mer mot bedriftskundene (B2B) og å levere bedriftshelsetjenester gjennom Hjemmelegene BHT. 

Arnholdt har selv B2B-rettet bakgrunn gjennom sin rolle som finansdirektør i Taletech. Han har i tillegg lang fartstid i finansbransjen med Folketrygdfondet, Handelsbanken og Pareto.

– Er ambisjonene å få tilbake den samme veksten som var under pandemien?

– Det er klart at en sånn prosentvis vekst som var under pandemien var ekstraordinær. Fremover skal vi få en sunn og god vekst når vi jobber videre inn mot B2B-markedet og spiller videre på forsikringsmarkedet, sier han og fortsetter: 

– Det er et segment med stort potensiale. I tillegg skal vi jobbe med å levere andre tjenester som for eksempel influensavaksiner til ansatte i bedrifter og så videre. 

 I tillegg vil de fortsette å levere tjenester til If sine kunder, gjennom pasientkontrakten de vant tilbake i 2022. 

– I gode hender

Skargårds medgründer, Raman Bhatnagar, har tillit til at Arnholdt vil kunne ta på seg oppgaven å styre Hjemmelegene i riktig retning fremover:

– Hans perspektiv vil være uvurderlig for vår fortsatte vekst og utvikling, sier han. 

Siden Skarsgård, Bhatnagar og flere andre fra Nabobil og Oda startet Hjemmelegene i 2017, har selskapet jobbet med å utfordre tradisjonelle helsetjenester ved å tilby tjenester der pasientene befinner seg. 

Arnholdt ser frem til å påta seg denne oppgaven fremover: 

– Jeg gleder meg til å jobbe for å bidra til at pasienter får en enklere hverdag og levere tjenester til folk der de er og når de trenger det. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS