kapital

Skanska-direktør går inn i Leasi-styret etter investering

NTNU-oppstarten sikrer Christoffer Hernæs, digitaliseringsdirektør i Skanska, som styremedlem etter å ha hentet 12,6 millioner. 

Fra venstre: Scott A. Bekke (Co-founder & CEO), Daniel Hansen (Co-founder & CPO), Christoffer Hernæs (Digitaliseringsdirektør i Skanska), Marcus Balcon (Co-founder & COO)
Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det i Finansavisen kjent at NTNU-oppstarten Leasi hadde sikret 12,6 millioner norske kroner i en pre-seed runde, med Skanska blant hovedinvestorene. 

Selskapet har også sikret digitaliseringsdirektør i Skanska, Christoffer Hernæs, som styremedlem i startupen. 

– Leasi har imponert oss både som team og med deres løsning, sier Hernæs. 

– Leasi vil spille en viktig rolle i vår digitale transformasjon og vil være en kritisk komponent for forbedret driftseffektivitet og optimalisert kapitalallokering i form av bedre utnyttelse av maskinparken, skriver han i et Linkedin-innlegg mandag. 

– At en ledende global aktør som Skanska anerkjenner verdien av det vi tilbyr, er en utrolig bekreftelse. Vi får for tiden også interesse fra andre globale aktører og ser frem til veien videre med så sterke aktører ved vår side, sier Scott A. Bekke, daglig leder i Leasi.

Ble kunde

Allerede i januar ble det kjent at Leasi hadde sikret Skanska, som er Norges største anleggsentreprenør, som kunde da det ble signert en prosjektkontrakt. 

Skanska skal dermed ta i bruk Leasis løsning for å håndtere mer enn 8000 maskiner og utstyrsenheter i Norge 

Året før landet de en kontrakt med Oslo kommune. 

Leasi ble startet i 2022 av det som den gang var tre masterstudenter ved NTNU.

 Programvaren de tilbyr skal hjelpe anleggsentreprenøren med å samle informasjon om maskiner og utstyr. Med oversikt over blant annet om drift, service og vedlikehold, utnyttelsesgrad, og utslippsdata er målet å kutte dyr «nedetid».

I tillegg til Skanska, bidro Startuplab, Gnist Capital og WeSeed også til kapitalinnsprøytingen som ble kjent fredag. Beløpet inkluderte et tilskudd fra Innovasjon Norge. 

– Vi ser frem til de kommende årene og håper hele bransjen får øynene opp for de kommersielle og miljømessige fordelene som Leasi tilbyr, sier Gisle Østereng, investeringssjef i Startuplab Ventures. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.