Bygg og anlegg

Leasi lander kontrakt med Skanska

Oppstartselskapet skal hjelpe Norges største anleggsentreprenør med å holde styr på maskinparken.

Publisert Sist oppdatert

Forrige gang Shifter skrev om Leasi var da IT-selskapet landet en kontrakt med Oslo kommune allerede før gründerne var ferdig på skolebenken.

Nå har oppstartselskapet fått en annen storfisk på kroken, Norges største anleggsentreprenør Skanska, og planlegger å hente en første større kapitalrunde. 

Skanska har foreløpig signert en prosjektkontrakt med selskapet.

– Å optimalisere oppetid på maskiner har enorm verdi. Vi har utviklet en god og fremtidsrettet løsning som Skanska ser verdien av. Det er vi veldig glade for, sier Marcus Balcon - COO i Leasi. 

Programvaren de tilbyr skal hjelpe anleggsentreprenøren med å samle informasjon om maskiner og utstyr. Med oversikt over blant annet om drift, service og vedlikehold, utnyttelsesgrad, og utslippsdata er målet å kutte dyr «nedetid».

Skanska samarbeider nå med Leasi for å unngå dyr «nedetid» i maskinparken. Bildet er hentet fra rehabiliteringen av Dam Viddalsvatn

Hvis én viktig gravemaskin plutselig stopper opp, kan en rekke dumpere, bulldosere og lastebiler stå stille i kø mens kostnadene løper, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi jakter stadig etter hvordan vi kan bli bedre på å bruke data og digitale løsninger til å effektivisere driften vår. Her er løsningen til Leasi ett av flere viktige pågående initiativ, sier Christoffer Hernæs, direktør for Skanska Digital.

Leasi fikk tidlig støtte fra Innovasjon Norge, og har fått i overkant av én million i markedsavklaring og etableringstilskudd. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.