Nedbemanning

Sjekke-app nedbemanner kraftig

Aksjekursen til datingappen Bumble har bare dalt siden noteringen for tre år siden. Etter svake kvartalstall sier sjefen de planlegger å si opp 350 ansatte.

Det er dårlige tider for selskapet bak dating-appen Bumble.
Publisert Sist oppdatert

Nettdating-selskapet Bumble sliter skal si opp 350 ansatte. Nylig rapporterte selskapet svake resultater for fjerde kvartal 2023, med et netto tap på 32 millioner dollar og laverei inntekter enn forventet, skriver Techcrunch

Appen skiller seg fra de store konkurrentene Tinder og Hinge, eid av Match-group, med at brukerne registrert som kvinner må ta kontakt først.

Nå sier toppsjefen, Lidiane Jones, at selskapet skal kutte hele 30 prosent av de ansatte og gjennomføre en omfattende overhaling av appen, med fokus på kunstig intelligens, sikkerhet og funksjoner rettet mot yngre brukere.

Bumbles vekst i antall betalende brukere har avtatt, og selskapet har slitt med å treffe brukernes forventninger med nye funksjoner.

Dette er ifølge Techcrunch del av en større trend der datingapper, også Bumbles konkurrenter, opplever nedgang i inntekter fordi yngre brukere nøler med å betale for premiumfunksjoner. For å motvirke dette skiftet fokuserer noen apper, som Tinder og Hinge, nå mer på langvarige forhold og sponsing av arrangementer for single.

Denne saken er skrevet med hjelp fra ChatGPT, men desket av Shifters journalister.