Andreas Mjelde, daglig leder i Two.

Sequoia-backet startup inngår bud-samarbeid med Bring

Sammen med gründer Andreas Mjeldes oppstartsselskap Two, mener Bring at de har utviklet markedets raskeste budbestilling.

Publisert Sist oppdatert

I sommer ble det kjent at gründer Andreas Mjelde var i gang med et slags Klarna for bedriftsmarkedet. Oppstartsselskapet Tillit fikk blant annet med seg Sequoia Capital fra start. (Les mer om selskapet her!)

Nå har startupen skiftet navn til Two, og er i ferd med å utvide sitt forretningsområde.

Sammen med Bring, som også kom inn på eiersiden i en emisjon som priset Two til godt over 100 millioner kroner, har selskapet utviklet en ny type budbestilling. Tospannet mener løsningen blir markedets raskeste.

– Når noe skal leveres med bud er det ofte akutt, det skal skje raskt og smidig - og det må også bestillingsprosessen være, sier Anett Berger Sørli, Investment manager i Bring Ventures, i en pressemelding.

Rent praktisk eliminerer løsningen forsinkende prosesser, som oppretting av profil og betaling.

Når brukeren vil bestille et bud, fyller de ganske enkelt inn adresser og tidspunkt for henting og levering. Deretter får de en pris. Selskapsinformasjonen sendes til Two, som gjør en kredittkontroll i løpet av få sekunder. Budleveransen utføres av Bring, og etter utført oppdrag får bedriften en faktura av Two.

– Selv om vi er i 2021 krever fortsatt de fleste som selger produkter og tjenester til andre bedrifter at du kontakter dem via telefon eller mail for å kunne kjøpe hos dem. Prosessen er manuell og det kan ta flere dager før man blir godkjent til å handle på faktura. Dette vil vi endre på. Vi skal gjøre det betydelig enklere og raskere, samtidig som det ikke går på bekostning av sikkerheten, sier daglig leder hos Two, Andreas Mjelde, i meldingen.

Shifter har tidligere skrevet om bergenseren som bygget opp et av Latin-Amerikas største netthandelsimperier, før han vendte hjem for å starte noe nytt.

– Det skjer kjempespennende ting her i Norge. Jeg nekter å akseptere at det skal være noe underliggende som gjør det vanskeligere å bygge et selskap her i Norge enn i San Fransisco, sa Mjelde da.