søksmål

Selskapet til Selvaag-arving  saksøker Marketer Technologies

Katapult-eier Nordic Impact AS går rettens vei i tvist med proptech-selskapet. 

Tharald Nustads Nordic Impact har gått til sak mot Amir Folkestad Habhabs Marketer Technologies.
Publisert

To sentrale navn i det norske gründermiljøet skal møtes i retten. 

Nordic Impact AS er en del av Exp Group som forvalter formuen til Selvaag-arving Tharald Nustad. I 2022 hadde morselsakept TNu Holding rundt 340 millioner i totale eiendeler, hvorav 280 millioner i finansielle midler som aksjer og datterselskaper. 

Det er i Nordic Impact eierskapet i investor- og inkubatorselskapet Katapult.vc er plassert. Katapult har investert i over 169 startups spredt over hele kloden. 

Amir Folkestad Habhab har bygget opp Marketer Technologies siden starten i 2016 til et av Norges største proptech-selskaper. Fra å tilby digitale markedsføringsløsninger til eiendomsmeglere, har tilbudet løsninger økt gjennom en rekke oppkjøp av andre proptech-selskaper.

Tvist om kjøp av selskap

Nå skal de to selskapene møtes i Oslo tingrett. Ifølge beramming av saken gjelder det et krav om betaling av en såkalt selgerkreditt. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

En selgerkreditt er en form for lån som selger av for eksempel en eiendom yter til kjøper av eiendommen. I noen tilfeller betjenes lånet med inntektene fra eiendommen i transaksjonen.  

Folkestad Habhab skriver i en epost at saken kort oppsummert dreier seg om en uenighet knyttet til et selskap som Marketer kjøpte av Nordic Impact for et par år siden. 

– Vi krever erstatning og har derfor holdt tilbake en del av oppgjøret. Vi har uten hell forsøkt å løse saken utenfor rettssystemet, og siden saken nå er berammet for Oslo tingrett ønsker jeg ikke å gå ytterligere i detaljer. Vi ser imidlertid frem til den rettslige behandlingen, skriver han i epost.

Daglig leder i Nordic Impact, Per Roar Koppang, har ingen kommentar til det han omtaler som en pågående tvist. 

Harde tak i andedammen

Rettssaken føyer seg inn i rekken av pågående tvister mellom investorer og gründere. Shifter har tidligere omtalt søksmålet mellom Bill Kill og et Thefactory-selskap og saken mellom Busy-gründerne og 24sevenoffice / 247 Ventures.