Fintech

Schibsted selger fintech-startup til «vrakpris»

Schibsted selger det svenske fintech-selskapet Rocker til kredittselskapet Nordiska. Den svenske avisen Realtid hevder prisen var langt under startupens tidligere verdivurderiner.

Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.
Publisert Sist oppdatert

Fintech-startupen Rocker ble startet i 2016 og het opprinnelig navnet Bynk. Siden den gang har selskapet forsøkt flere ulike forretningsmodeller, fra smålån til spareløsninger, uten å finne suksessformelen.

Shifter har tidligere skrevet at Schibsted ønsker å selge selskapet, som blant annet måtte droppe en børsnotering i 2021. Nå melder den svenske nettavisen Realtid at kreditt- og låneselskapet Nordiska kjøper Rocker fra Schibsted, til det avisen omtaler som «vrakpris». 

Realtid sier ikke noe konkret om prisen, men planen i sin tid var å gå på børs til en markedsverdi på 1,5 milliarder kroner. Siden den gang har pilen pekt nedover for selskapet som nå har byttet eier. 

– Vi har vært samarbeidspartner med Nordiska i flere år og har alltid hatt en god dynamikk i våre felles møter. Nordiskas ansatte er utrolig engasjerte med dyp kunnskap innen både teknikk og finans. Nordiska har en drivende og løsningsorientert kultur som minner om Rockers, og jeg er overbevist om at våre virksomheter vil vokse enda mer under samme paraply, sier Jonas Hultin, administrerende direktør i Rocker i en pressemelding. 

Ifølge databasen Eivora har Rocker siden oppstarten mottatt 764 millioner svenske kroner i risikokapital.ChatGPT har blitt brukt som oversettingsverktøy i denne saken, som er skrevet av Shifters journalister. Schibsted er majoritetseier i Shifter, men redaksjonen står fritt og tar egne journalistiske vurderinger.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.