Hytte

«Sandefjord-fond» investerer 17 millioner i hytte-hjelp

Det Sandefjord-baserte investeringsfondet Ignite Capital satser på at nordmenn vil ha mer service i fjellheimen. 

(Fv) Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Magnus Baumann, Bjørn Vidar Wold Pedersen styreleder i Hyttetjenester og styremedlem Jan Ivar Sæthre.
Publisert

Over 80 000 nordmenn har allerede mottatt tjenester som snøbrøyting og levering av ved, gjennom markedsplassen. Bare i fjor ble brøyteoppdrag for over 200 millioner kroner bestilt via tjenesten, som setter hytteforeninger og grunneiere i kontakt med lokale servicetjenester.

Nå går private equity-fondet Ignite Capital inn med 17 millioner kroner i Hyttetjenester. Partene ønsker ikke å gå ut med verdsettelsen etter emisjonen. 

– Markedet er stort og potensialet er på flere milliarder kroner. Gjennom investeringen fra Ignite Capital vil vi legge grunnlaget for nye tjenester, som for eksempel vaktmestertjenester, tilsyn og vask. Vi vil også vurdere å utvide til andre land, som Sverige og Finland, sier Skinnarland.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Hyttetjenester tar foreløpig et fast beløp per hytte, fra de som selger tjenestene sine på markedsplassen.

Ignite ble startet i fjor og investerer bare i Skandinaviske e-handelsplattformer. Kanskje ikke så rart når en av deres store investorer er Eric Sandtrø, kjent for å ha startet nettbutikkene Komplett og Fjellsport. 

Andre kjente på eiersiden i Ignite Capital er Gleditsch-familien og Pål Wibe, som tidligere var konsernsjef for blant annet Nille, Europris og XXL.

Hyttetjenester er fondets andre investering. Den første var i selskapet Movement, som har blitt størst i Norge på salg av brukte kontormøbler.

– Vi er imponert over selskapets ledelse og utviklingen de siste årene. Hyttetjenester har etablert seg som den klart ledende aktøren i en attraktiv og definert nisje, og vi gleder oss til å være med på å utvikle selskapet videre ut ifra denne posisjonen, sier investeringsdirektør Magnus Baumann i Ignite Capital.