Klimarapportering

Røkkes venture-arm satser på enda en ESG-startup etter Celsia-exiten 

Fortifai henter 5,7 millioner fra RunwayFBU, Startuplab og belgiske Impact Shakers Ventures.

Fortifai-gründer Abbey Lin og Sagar Chadna i RunwayFBU.
Publisert

Fortifai, en startup dedikert til å fremskynde og automatisere samsvar med miljø-, sosiale og styringskrav (ESG), har sikret 5.7 MNOK i en finansieringsrunde ledet av RunwayFBU, Startuplab og belgiske Impact Shakers Ventures. 

Investeringen skal styrke Fortifais plattformutvikling, utvide markedstilstedeværelsen og forbedre ESG-samsvarsløsninger for selskaper verden over.

Om Fortifai

Abbey Lin har 20 års erfaring med global bærekraft og samsvar, inkludert roller hos Microsoft, KPMG og Yara International. Hun har bodd i Norge i over 15 år, grunnla Oslo.AI i 2019, og er medvert for podcasten "ESG in Practice”.

Fortifai er en startup dedikert til å forenkle og fremskynde ESG-regulatorisk samsvar. Fortifai hjelper selskaper med å maksimere deres ESG-innsats samtidig som de minimerer tiden og ressursene som trengs for samsvar.

Fortifai skal ifølge investorene ikke bare være enda et verktøy for ESG-rapportering, men gå langt utover den årlige digitale sjekklisten. 

– Vi er begeistret for å bringe sektoren forbi årlig ESG-rapportering og utvikle en løsning for massemarkedet som muliggjør kontinuerlig bærekraft og samsvarsstyring, sier Abbey Lin, CEO og gründer. 

Selskapet samarbeider allerede med globale multinasjonale selskaper som Telenor og piloterer løsninger med selskaper som Aker Solutions, PGS, Hydro Rein og Xeneta.

Sagar Chandna, Senior Partner hos RunwayFBU, fremhever Fortifais innovative tilnærming: 

– Fortifais evne til å forenkle og automatisere komplekse regulatoriske krav samtidig som de leverer betydelige kostnads- og tidsbesparelser er uovertruffen. Vi er begeistret over å støtte Fortifai i deres oppdrag om å gjøre ESG-samsvar tilgjengelig og effektivt for selskaper av alle størrelser.

Gisle Østereng, Investeringssjef hos Startuplab, legger til: 

– Vi er veldig stolte støttespillere av teamet i Fortifai, som utvilsomt har mye domeneekspertise, kundetiltrekning og høye ambisjoner. Startuplab ser frem til å støtte teamet i årene som kommer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Med den nye finansieringen skal vi akselerere produktutviklingen, støtte våre eksisterende pilotkunder og ta inn nye kunder som mangler fulltid intern bærekraftressurser. Vi integrerer også AI i plattformen vår for å gjøre våre ESG-samsvarsevner enda mer effektive, sier gründer Abbey Lin.

RunwayFBU har også investor i ESG-rapporteringsselskapet Celsia som tidligere i år ble solgt til ISS, som er majoritets-eid av Deutsche Börse AG.