Pedja Bihor, Sven Christian Ulvatne, Magne Eide, Borgar Ljosland, Johnny Alexander Gunneng og Ane Christophersen.
Pedja Bihor, Sven Christian Ulvatne, Magne Eide, Borgar Ljosland, Johnny Alexander Gunneng og Ane Christophersen.

ProVenture investerer millioner i tech-gründere som dykker ned i avløpsnett

Nå sikter Sandnes-selskapet InfoTiles globalt.

Publisert Sist oppdatert

ProVenture begrunner sin tosifrede investering midt i corona-krisen slik:

– Situasjonen fremskynder digitaliseringstrenden. Da er det opp til oss å innse at bedrifter som InfoTiles vil gi positiv innvirkning i årene som kommer, sier senior partner Borgar Ljosland.

Tidligfase-investoren med over 15 års erfaring, åpnet sitt tredje fond i mars.

– Dette er vår første investering i vårt nye investeringsfond med fokus på bærekraftige, digitale teknologier, sier Ljosland videre.

ProVenture har kontorer i Stavanger og Trondheim.

– Dette er en fantastisk nyhet for oss, og vi er veldig glade for at ProVenture forstår oss og ser potensialet vårt, sier gründer Johnny Alexander Gunneng.

– De har virkelig utfordret oss på de rette tingene fra dag én. Med deres erfaring, kunnskap og nettverk i ryggen ligger alt til rette for at vi kan vokse videre, legger han til.

Dykker ned i avløpsnettet

InfoTiles har utviklet en løsning for innsamling av informasjon fra ulike kilder som sensorer, eldre fagsystemer og åpne datasystemer. Selskapet samler blant annet inn data ved hjelp av sensorer i vann- og avløpskummer.

– Vi ønsker å få mer ut av mindre, oppsummer Gunneng overfor Shifter.

– Vi vet at vann og avløp er en kjempedyr affære, samtidig som det er viktig å sikre rent vann til alle. Vi ønsker å hjelpe byer med å vedlikeholde avløpsnettet mer effektivt og sørge for at de slipper de mange bomturene, sier han videre.

Ifølge Rådgivende Ingeniørers Forening utgjør vedlikeholdsetterslepet innen vann- og avløp 390 milliarder kroner i Norge, skrev DN i fjor høst.

15 millioner kroner

Sammen med Pedja Bihor etablerte Gunneng InfoTiles i 2016, og på kundelisten står kommuner som Stavanger og Lillestrøm. Nå sikter InfoTiles internasjonalt.

– Vi er også med i Microsoft sitt globale program for startups og jobber tett med de. De sponser oss blant annet med 120.000 dollar i Azure Credits, sier Gunneng.

Sammen med ProVenture, jobber selskapet nå også med å få på plass co-investor, og de har ifølge Gunneng startet prosessen både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er grunnen til at vi ikke ønsker å gå ut med et eksakt beløp akkurat nå, men vi henter i første fase rundt 15 millioner kroner, sier Gunneng.

Selskapet har fire fulltidsansatte stasjonert i Norge og et større utviklingsteam i Bosnia. I februar ble InfoTiles tildelt prisen årets SmartBy-løsning.

Powered by Labrador CMS