Pedja Bihor, Sven Christian Ulvatne, Magne Eide, Borgar Ljosland, Johnny Alexander Gunneng og Ane Christophersen.

ProVenture investerer millioner i tech-gründere som dykker ned i avløpsnett

Nå sikter Sandnes-selskapet InfoTiles globalt.

Publisert Sist oppdatert

ProVenture begrunner sin tosifrede investering midt i corona-krisen slik:

– Situasjonen fremskynder digitaliseringstrenden. Da er det opp til oss å innse at bedrifter som InfoTiles vil gi positiv innvirkning i årene som kommer, sier senior partner Borgar Ljosland.

Tidligfase-investoren med over 15 års erfaring, åpnet sitt tredje fond i mars.

– Dette er vår første investering i vårt nye investeringsfond med fokus på bærekraftige, digitale teknologier, sier Ljosland videre.

ProVenture har kontorer i Stavanger og Trondheim.

– Dette er en fantastisk nyhet for oss, og vi er veldig glade for at ProVenture forstår oss og ser potensialet vårt, sier gründer Johnny Alexander Gunneng.

– De har virkelig utfordret oss på de rette tingene fra dag én. Med deres erfaring, kunnskap og nettverk i ryggen ligger alt til rette for at vi kan vokse videre, legger han til.

Dykker ned i avløpsnettet

InfoTiles har utviklet en løsning for innsamling av informasjon fra ulike kilder som sensorer, eldre fagsystemer og åpne datasystemer. Selskapet samler blant annet inn data ved hjelp av sensorer i vann- og avløpskummer.

– Vi ønsker å få mer ut av mindre, oppsummer Gunneng overfor Shifter.

– Vi vet at vann og avløp er en kjempedyr affære, samtidig som det er viktig å sikre rent vann til alle. Vi ønsker å hjelpe byer med å vedlikeholde avløpsnettet mer effektivt og sørge for at de slipper de mange bomturene, sier han videre.

Ifølge Rådgivende Ingeniørers Forening utgjør vedlikeholdsetterslepet innen vann- og avløp 390 milliarder kroner i Norge, skrev DN i fjor høst.

15 millioner kroner

Sammen med Pedja Bihor etablerte Gunneng InfoTiles i 2016, og på kundelisten står kommuner som Stavanger og Lillestrøm. Nå sikter InfoTiles internasjonalt.

– Vi er også med i Microsoft sitt globale program for startups og jobber tett med de. De sponser oss blant annet med 120.000 dollar i Azure Credits, sier Gunneng.

Sammen med ProVenture, jobber selskapet nå også med å få på plass co-investor, og de har ifølge Gunneng startet prosessen både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er grunnen til at vi ikke ønsker å gå ut med et eksakt beløp akkurat nå, men vi henter i første fase rundt 15 millioner kroner, sier Gunneng.

Selskapet har fire fulltidsansatte stasjonert i Norge og et større utviklingsteam i Bosnia. I februar ble InfoTiles tildelt prisen årets SmartBy-løsning.