Kapital

Proptech-selskap henter 6,5 millioner fra investorer og Innovasjon Norge 

Det er blant annet de eksisterende investorene Møller Eiendom og Vestbo som går inn i denne runden. 

Vil øke tempoet: Gründerne Dagfinn Edvardsen (til høyre) og Anders Daniel Brekke på Edvardsen sitt kontor.
Publisert Sist oppdatert

Eiendomstech-selskapet Really ansatte nettopp ny finansdirektør. Nå har de også fått inn ny kapital inn i selskapet. 

Selskapet sin plattform kobler kunder og leverandører av eiendomstjenester. Eiendomstjenester kan for eksempel være daglig renhold, vaktmestertjenester eller vedlikehold som utskifting av vinduer og installering av nye tekniske anlegg. Inntektsmodellen er fleksibel og basert på en prosentandel av omsetningen, lisens og rådgivning. 

3,6 millioner kroner fra eksisterende investorer, 800.000 fra nye investorer og to millioner fra Innovasjon Norge gjennom oppstartsfinansiering fase 3-ordningen. 

Daglig leder Dagfinn Edvardsen forteller at de egentlig var ment å hente mer kapital først til høsten, men at de valgte å gjøre det nå for å kunne øke tempoet. 

– Vi har stor etterspørsel på partnersamarbeid, forklarer Edvardsen. 

De eksisterende investorer som går inn er blant andre Møller Eiendom og Vestbo (Vestlandske Boligbyggelag). 

– Utrolig begeistret

– Vi er utrolig begeistret for det vi har oppnådd til nå, og vi er i en finansiell posisjon hvor vi ikke nødvendigvis behøvde denne kapitalinnhentingen, men valgte å fremskynde porsessen for å fortsette vår vekst, uttaler Edvardsen i en pressemelding. 

Han startet selskapet høsten 2020, sammen med Anders Daniel Brekke. For 2023 styrer selskapet mot en brutto omsetning på 14,1 millioner kroner, en økning på 8,6 millioner fra året før. Selskapet har et negativt resultat, men ønsker ikke å si noe om hvor mye fordi regnskapet ikke er godkjent ennå. 

– Til tross for et forventet negativt driftsresultat, er dette i tråd med vår strategiske beslutning om å reinvestere og prioritere vekst. 

Sommeren 2023 ble Really verdsatt til 120 millioner kroner og hentet ti millioner kroner. 

Da uttalte Edvardsen at selskapet styrte mot å bli lønnsomme sommeren 2024. 

Nå er fokus endret inn mot langsiktig vekst, i stedet for lønnsomhet i år. 

– Styret har, i lys av materialiseringen av ekstremt spennende partnerspor, besluttet å prioritere suksessen med disse partnerskapene fremfor å fokusere på kortsiktig lønnsomhet. Vi tror disse partnerskapene representerer betydelige muligheter for vekst og vil sette oss i en sterkere posisjon i markedet på lang sikt, sier Edvardsen. 

Edvardsen uttaler i pressemeldingen at selskapet er godt posisjonert for å kunne skalere både nasjonalt og internasjonalt på en effektiv måte - gjennom sitt partnerprogram. 

Selskapet fokuserer nå på å styrke posisjonen i Norge, og har en ambisjon om internasjonal ekspansjon i 2025. 

– Vårt hovedfokus i 2024 er vekst. Vi jobber mot å utvide vår tilstedeværelse både nasjonalt og internasjonalt, og forbereder oss for en større internasjonal ekspansjon i 2025. Vi er stolte over å være en del av eiendomstech-veksten og ser frem til de mulighetene som ligger foran oss, sier Edvardsen.

Vil gjøre bransjen effektiv

De eksisterende eierne som nå går inn med kapital uttaler følgende: 

– Vestbo ser på samarbeidet med Really som mer enn en vanlig investering. For oss er dette et partnerskap som speiler vårt felles mål om nytenkning i eiendomsbransjen. Reallys praktiske løsninger og deres vilje til innovasjon matcher våre behov og ambisjoner. Det føles bra å være med på denne reisen, og vi gleder oss til å se hvordan dette samarbeidet kan hjelpe Really og Vestbo å skyte fart mot nye mål, og samtidig gjøre eiendomsbransjen mer effektiv, sier Jørgen Pedersen, administrerende direktør i Vestbo. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi i Møller Eiendom er imponert over det Really har oppnådd så langt. Vi har tro på deres team, ambisjoner og at Really vil forenkle innkjøp i forvaltningen og bidra til standardisering av avtaler. Vi ser frem til å se hvordan vår investering i Really vil bidra til å innovere forvaltningen i bransjen., sier Mette Bjerke, direktør forretningsutvikling og digital i Møller Eiendom.

Edvardsen forklarer hva de 6,5 millionene skal brukes til. 

– Vi har nylig ansatt finansdirektør og kommersiell leder. Vi vil fortsette utviklingen og alt går inn i vekstteamet vårt.  Vi er i den kommersielle skaleringsfasen. Vi har ikke produktfokus nå, men vekstfokus. Tilskuddet fra Innovasjon Norge er også tilpasset dette.