IMPACT

Pletly får tidligere finans­direktør i GPS-kjempen Tomtom på eiersiden

Selskapet som bygger digitale hjelpemidler for mennesker med spesielle behov og deres pårørende, fyller på med kapital fra flere internasjonale investorer.

Gründerteamet i Pletly. Fire av fem har kjent på kroppen de utfordringene de prøver å løse.
Publisert Sist oppdatert

Etter et tiår uten utvikling innen hjelpemidler for mennesker med spesielle behov, sa ekteparet Marius og Jeanine Elisabeth Mathisen at nok fikk være nok.

I fjor høst skrev Shifter om gründerparet, som sammen med tre andre etablerte Pletly. Oppstartsselskapet tar sikte på å bli et komplett digitalt hjelpemiddel for mennesker med spesielle behov og deres familier, det være seg fysiske eller psykiske utfordringer. Ideen har sitt utspring i egne opplevelser.

Nå har selskapet fått to millioner kroner fra Innovasjon Norge gjennom en innovasjonskontrakt, og er i ferd med å lande en investeringsrunde som matcher den summen. Totalt sikter selskapet på å hente inn opptil tre millioner kroner i ekstern investorkapital, og er godt på vei til målet. Runden avsluttes i løpet av april.

Erfaren finansdirektør kommer inn

Blant investorene som hittil har tegnet seg, er Susan Kim-van Dongen. Hun har vært finansdirektør i flere teknologiselskaper, deriblant GPS-kjempen Tomtom, og har erfaring som gründer innen helseteknologi, forteller Marius Mathisen. Som konsulent har hun vært involvert i prosjekter hos blant andre Twitter og Square.

Introduksjonen til det norske selskapet ble gjort gjennom Ottar Hovind, som er direktør i Simula Innovation.

– Hun har et stort nettverk i både Europa og USA som hun ønsker å introdusere oss for, sier Mathisen.

Ifølge den norske gründeren skal Dongen snart ta over som leder for «et større VC-fond», men i denne runden gikk hun inn privat.

Flere fond

Pletly har imidlertid også fått med seg institusjonelle investorer.

Deriblant estiske Limitless Impact Fund, et fond som ble stiftet av tidligere ansatte i fintech-selskapet Wise (tidligere Transferwise) og Skype.

Amerikanske ForumVC er også med. De jobber spesifikt med selskaper som skal entre det amerikanske markedet, noe Pletly planlegger å få til gjennom samarbeid med ulike forsikringsselskaper. Fondet skal hjelpe den norske startupen med å rigge seg klar for en såkornsrunde i 2024.

Noen nye engleinvestorer og eksisterende aksjonærer har også tegnet seg.

Satser på kunstig intelligens

Blant de nye engleinvestorene er Walid Fayez Mustapha. Han var med å gründe Homefair, et selskap som brukte kunstig intelligens for å matche eiendomsselgere med den beste megleren. I 2021 ble selskapet kjøpt av Marketer.

Senere har han investert i web3-startupen Presail, og etter at han forlot Marketer startet han en ny gründerreise med Roadshow - som bruker kunstig intelligens for å matche startups med venture-investorer.

Kunnskapen om kunstig intelligens skal han også bruke i praksis gjennom sin aksjonærgjerning i Pletly.

– Walid har relevant erfaring både som gründer med nettverk, men er en person som forstår behovet for innovasjon gjennom AI innen omsorgsektoren, sier Mathisen.

Innovasjonskontrakten som har gitt klingende mynt i kassa fra Innovasjon Norge, innebærer nemlig blant annet å utforske mulighetene med kunstig intelligens på omsorgsfeltet.

Pletly har også iverksatt et prosjekt sammen med Microsoft med fokus på «responsible AI» under fanen «AI for good».

– Vi har utviklet en prototype av det vi kaller AngelAI, som vil være våre brukeres personlige omsorgsassistent, som vi planlegger å rulle ut til utvalgte brukere over de neste månedene, forteller Mathisen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!