Solenergi

Otovo-aksjen opp med over 90 prosent etter Volkswagen-nyhet

Den norske solplattformen inngår partnerskap for å tilby billigere ladeløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Kort tid etter at nyheten om at Volkswagen-konsernet Elli og solplattformen Otovo inngår ladesamerbeid, skyter Otovo-aksjen til værs med over 98 prosent på børs fredag formiddag.

Selskapene meldte om nyheten i en pressemelding. 

Volkswagen-kunder kan fra sommeren av kjøpe den nye Elli Charger 2, for så å skaffe et solcellenalegg og få det installert av Otovo. Hjemmeladeren og solenergisystemet blir deretter tilpasset slik at forbrukerne kan lade bilen direkte med overskuddsenergi og spare ladekostnader. 

På den måten kan forbrukerne redusere kostnader for elektriske kjøretøy med opptil 40 prosent, opplyses det om. 

Gründer og daglig leder i norske Otovo, Andreas Thorsheim, er for tiden på DRIVE Volkswagen Group Forum i Berlin der han snakker om samarbeidet. 

– Otovo-Elli-partnerskapet gjør det mulig for oss å demonstrere fordelene med våre solcelleanlegg direkte og dermed betydelig utvide vårt felles markedspotensial, sier Thorsheim.

Elli er Volkswagen-konsernets merke som tilbyr energi- og ladeløsninger i Europa og fungerer også som mobilitetstjeneste-leverandør. 

– For å fremme elektrisk mobilitet ytterligere, må vi gjøre hele ladeøkosystemet enkelt, tilgjengelig og kostnadseffektivt for kundene, forklarer Giovanni Palazzo, administrerende direktør i Elli.

Shifter har en rekke ganger skrevet om norske Otovo. 

I mai varslet selskapet at de ville kutte med 80-100 millioner innen årets tredje kvartal etter å ha lagt frem kvartalstallene. 

Kuttene ville ramme 90 stillinger, opp fra 65 som det hadde blitt rapportert om tidligere, opplyste solcelleleverandøren til E24. 

Nedgang i viktige markeder for bolig-solenergi i kjølevannet av energikrisen påvirket salget i fjerde kvartal 2023 som førte til færre installasjoner i første kvartal 2024. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.