Kutt

Varsler større kutt og faller ytterligere på børs etter resultatslipp

Solcelleleverandøren Otovo varsler kutt som vil ramme 90 stillinger

Publisert Sist oppdatert

Fornybarselskapet Otovo melder at det vil kutte 80- 100 millioner innen årets tredje kvartal etter å ha lagt frem kvartalstallene. 

Det skriver E24. 

Selskapet rapporterer at nedgang i viktige markeder for bolig-solenergi i kjølevannet av energikrisen påvirket salget i fjerde kvartal, førte til færre installasjoner i første kvartal sammenlignet med året før.

Totale driftsinntekter landet dermed på 167 millioner kroner i kvartalet, mot 286 millioner på samme tid i fjor, rapporterer selskapet i Newsweb. 

Brutto driftsresultat var minus 92 millioner, ned fra minus 78 millioner. Resultat før skatt falt til minus 87 fra minus 56 millioner. 

– De siste kvartalene har vært utfordrende, men Otovos forretningsmodell har stått seg, utvidet marginene og holdt seg stabil når det gjelder inntekt per kunde. Solteknologiene blir stadig bedre og billigere, noe som gjør meg mer selvsikker enn noensinne på at alle tak vil være dekket av solcellepaneler, sier Andreas Thorsheim, administerende direktør. 

Kuttene vil ramme 90 ansatte, opp fra 65 som tidligere var varslet. 

– Vi forblir årvåkne på kostnader og ansettelser samtidig som vi bygger opp et robust selskap med riktig kostnadsstruktur og folk på rett sted. Vi ønsker å ha en lav, fleksibel kostnadsbase samtidig som vi har muligheten til å vokse i markeder som er attraktive, sier Thorsheim.

Solcelleleverandøren har falt kraftig på Oslo Børs det siste året, med en nedgang på 87 prosent, ifølge Infront. Etter børsåpning torsdag faller Otovo-aksjen videre  med 20,3 prosent til 1,17 kroner, skriver Finansavisen.