INVESTERING

Ny sjef for dølsk investeringslaug

Det gudbrandsdalske venture-selskapet Varde bytter ut it-topp med gründerhjelper som sjef.

Hanne Maren Kristensen er daglig leder i Varde Investeringslaug.
Publisert Sist oppdatert

Det er halvannet år siden at lokale energiselskaper og banker i Gudbrandsdalen gikk sammen om et nytt investeringsselskap. 60 millioner kroner ble satt av for å realisere og gro gode ideer i dalføret, fra Lillehammer i sør til Skjåk og Lesja i nord.

Hittil har selskapet vært ledet av IT-topp Hans Vigstad, som pendlet til hjembygda for å få startup-fondet Varde Investeringslaug opp å stå. Nå er Hanne Maren Kristensen ansatt som ny daglig leder, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vardes investeringer og aktiviteter bidrar direkte til grønn omstilling og flere ansatte i Gudbrandsdalen. Dette er en jobb med mening og jeg er veldig motivert, sier Kristensen i en pressemelding.

Hun tiltrer stillingen før nyttår. Da forlater hun sin nåværende stilling som prosjektleder for Krafttak for grønn vekst i Skåppå, et lokalt innovasjonsselskap som hjelper gründere og etablerte selskaper. Tidligere har Kristensen vært kontorleder for Innovasjon Norge i Nederland, blant annet.

Eierne av prosjektet Krafttak for grønn vekst er de samme som står bak Varde, og Kristensen kjenner således selskapet svært godt.

– Varde har vært en suksess så langt, sier styreleder Solbraa, som mener at de er godt i gang med å oppfylle intensjonen om å bidra med ambisjoner om vekst og grønn omstilling for å skape arbeidsplasser i dalen.

Blant investeringene til Varde hittil er auksjonsplattformen Diger og Idtag Technologies.

Avtroppende leder Vigstad vil også fremover ha en aktiv rolle i selskapet som rådgiver til administrasjon og selskapets styre, opplyses det.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.