musikk

NHO henter Daniel Ek til Norge 

– Det er definitivt den gründeren jeg har mest glede av i hverdagen, sier NHO-sjef Ole-Erik Almlid etter at han har sikret seg Spotify-sjefen - riktignok bare for én dag.

Dette er riktignok et arkivfoto, men det er en strålende fornøyd Ole Erik Almlid (t.v.) som snart får Spotify-sjef Daniel Ek (t.h.) på besøk.
Publisert Sist oppdatert

Sammen med Martin Lorentzon grunnla han i 2006 det som skulle bli et vannskille i distribusjonen av musikk og det NHO-sjefen med rette kaller  «en av de mest vellykkede figurene i moderne teknologisk entreprenørskap». 

– Jeg må bare la meg imponere av det Daniel Ek har klart med Spotify. Det å ha nesten all musikk i verden i lomma er helt fantastisk. Da Spotify startet opp, var det få som trodde på at noen ville betale for musikkstrømming når man kunne laste ned sanger gratis, men også ulovlig, via internett, sier Ole Erik Almlid i en melding til Shifter etter at det ble kjent at den svenske supergründeren kommer til NHO-konferansen i Oslo 9. januar. 

Konferansen er kjent for å samle det som kan krype og gå av eliten i norsk politikk og næringsliv. Den har imidlertid ikke blitt nedrent av den nye generasjonen gründere uten et utvalg av blådresser i skapet. Årets trekkplaster kan fort føre til en endring i det. Den ganske så mediekresne svensken deltar stort sett bare på et fåtall offentlige eventer, hvis han da ikke er å se på Emirates Stadium der hans kjære Arsenal spiller - som han for øvrig forsøkte seg på å kjøpe for en tid tilbake. 

Det er også en Daniel Ek som bør være i godt humør for tiden, iallfall hvis man tar utgangspunkt i børskursen. Etter et mageplask etter den verste pandemihypen da alle trodde vi skulle bli sittende innendørs i all fremtid å se på TV og spille musikk, har det snudd til det positive igjen i år, og aksjen er opp 115 prosent i skrivende stund.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Hans evne til å navigere i et komplekst og stadig skiftende digitalt landskap gjør ham til en ideell foredragsholder på Årskonferansen 2024 for å diskutere viktige temaer som innovasjon, ny teknologi og ledelse i en turbulent tid. Spotify har ikke bare overlevd, selskapet har blomstret i møte med intens konkurranse, og har klart å opprettholde en sterk bedriftskultur gjennom sin ekspansjon, påpeker NHO-sjefen. 

Almlid påpeker at NHO jobber for å fremme norske bedrifters interesser, og at det derfor er helt avgjørende å forstå hvordan teknologiske fremskritt, som de Spotify har ledet an i, kan påvirke ulike sektorer. 

– Jeg håper og tror at Daniel Eks foredrag ikke bare vil inspirere, men også utruste tilhørerne med innsikt de trenger for å få til digital endring og innovasjon i sine egne bedrifter. Og ikke minst, kanskje nå ut til litt flere grupper enn dem som vanligvis deltar hos oss. 

– Vil du si at du har fått din yndlingsgründer til Norge?

– Jeg vil iallfall si at det er den gründeren jeg har mest glede av i hverdagen, sier Ole Erik Almlid.

For ordens skyld: Shifters styreleder Sarah Sørheim er en av konferansierene på neste års NHO-konferanse.