konkurs

Musikk-gründer konkurs: – Har vært livet, drømmen min og alt jeg har jobbet med i seks år

Christoffer Bølla Riseng i Requestify klamret seg til en siste sjanse i 2020. Den feilet.

Christoffer Bølla Riseng lanserte første versjon av Requestiy under South by Southwest i 2017. Da var tjenesten en app hvor festdeltakere kunne sette sine ønskelåter i kø. I 2020 lanserte han Rqstival, en plattform for live-streaming.
Publisert Sist oppdatert

– Nå er det "do or die", sa Requestify-gründer Christoffer Bølla til Shifter i 2020.

Selskapet hadde fra etablering i 2016 vært gjennom flere pivoteringer, og gründeren hadde under pandemien landet på å lage en plattform for direktesendte konserter.

Investor Morten Klein satset nok en million på det nye konseptet Rqstival.

Les også: Morten Klein styrer unna exit-strategier

– Vi hadde flere konserter i 2020. Blant annet ni konserter fra Brynerocken, konsert med Mentum på toppen av The Thief - og kanskje verdens første konsert fra Iran, med den kjente tar-spilleren Ali Ghamsari, broadcasted til gele verden, forteller Bølla.

To år senere melder likevel gründeren oppbud. Requestify er konkurs.

– Det har vært en helt fantastisk reise, sier Bølla nå.

– Er det enkelt å se det på den måten?

– Det har vært krevende og lærerikt. Jeg vil for alltid være takknemlig for de som valgte å investere i selskapet. Requestify har jo på mange måter gitt meg en slags mastergrad i entreprenørskap, sier Bølla.

– Hva skulle tittelen på den ha vært?

– Fra exit til konkurs.

Klein via Klein Invest AS var største aksjonær med 41,7 prosent av selskapet, ifølge Proff.no. Bølla satt på 39,2 prosent eierskap.

Les også: Vant 500.000 kroner med musikk-app til fest. Feiret med brus og dro rett på jobb, for snart er det lansering på South by Southwest

Christoffer Bølla Riseng lanserte første versjon av Requestiy under South by Southwest i 2017. I 2020 lanserte han Rqstival.

– Gikk gjennom alt i en exit-prosess

Bølla forteller at de i tillegg til musikk, også testet live-stream av teater og stand-up.

– Vi lærte masse i 2020, og planen for 2021 var å videreutvikle og skalere Rqstival fra musikk-konserter til alle slags live-streams, sier han.

I fjor startet derfor kapitaljakten og raskt kom et tilbud om oppkjøp på banen, forteller Bølla. Det kom ifølge ham fra et selskap som drev med spillutvikling. Disse skulle også kjøpe et annet selskap og planen var å kombinere spill, AR og VR med live-streaming.

– Det var en gründers drøm, bare syv måneder etter første live-stream på Rqstival - og etter fem tøffe år i musikk bransjen, så kom en mulig exit, sier Bølla.

Han ble forespeilet en prosess på fire, fem måneder, og satte derfor egne utviklingsplaner og videre kapitalinnhenting på pause. Så falt hele avtalen i grus.

– Dette var en komplisert avtale. Mange faktorer måtte falle på plass. Arbeidet med avtalen pågikk frem til februar i fjor, men dessverre lyktes vi ikke med få avtalen i havn.

– Jeg gikk gjennom alt i en exit-prosess, bortsett fra faktisk å bli kjøpt opp, sier Bølla.

Les også: Seriegründer: Derfor bør du selge selskapet ditt hvis du først får sjansen

På samme tid begynte pengene å renne ut, forteller han. Bølla satte derfor opp en rekke møter med potensielle investorer og partnere i musikkbransjen, men et oppstartsslån fra Innovasjon Norge hindret flere i å ville investere, hevder gründeren.

Selskapet hadde i 2018 fått et oppstartslån på 1,5 millioner kroner, og lånet forfalt i sin helhet i mars i år.

– Investorer ville jo ikke gå inn i et selskap for å betale gjeld. Vi hadde heller ikke hatt noe teknisk utvikling på ett år - på grunn av exit-prosessen. Vi hadde satset alt på den.

– Dette har vært livet, drømmen min og alt jeg har jobbet med

I juni i år melder derfor Bølla oppbud.

– Først tenkte jeg at dette ikke skulle dø. Jeg skulle gjøre alt jeg kunne for å finne en løsning, men så begynner inkassovarslene å komme. Jeg måtte la det gå.

– Gjør det vondt å gi slipp?

– Jeg klarer å se på det som en fin læringskurve nå, men det tok tid. Da det så mørkt ut og jeg ennå prøvde å finne en løsning, var det flere rundt meg som påpekte at dette ikke er verdens undergang, og at jeg måtte huske på alt jeg har lært som gründer, sier Bølla, men:

– Dette har vært livet, drømmen min og alt jeg har jobbet med i seks år, så det er ikke bare å legge det ned heller. Men det ble til slutt tøft, og det gikk utover de rundt meg.

Nå legger han Requestify bak seg og er allerede i gang med et nytt startup-prosjekt.

Det lanseres først i desember.

– Nå skal jeg ta med meg all lærdommen inn i dette nye prosjekter, sier Bølla.

– Hva er det viktigste?

– Å ha med en teknologisk co-founder fra start. Det ville ha gjort alt mye lettere. Det har jeg nå.