Open aI

Microsoft-sjefen mener OpenAI burde konsultert ham før Altmans avskjed

Satya Nadella snakker ut på podcast.

Microsoft CEO Satya Nadella.
Publisert

Microsofts CEO, Satya Nadella, uttrykker i et intervju med Kara Swisher på hennes podcast at OpenAI burde ha konsultert Microsoft før de avsatte den tidligere CEOen Sam Altman. 

Nadella understreker at dette ville ha vært det minste OpenAIs styre kunne gjort, gitt Microsofts betydelige investering i selskapet.

Microsoft har investert milliarder i OpenAI, og begge selskapene benytter hverandres teknologier. ChatGPT brukes for å drive Microsofts Bing-søkemotor, mens OpenAI bruker Microsofts Azure skytjenester. 

Til tross for dette nære samarbeidet, ble Microsoft ikke informert om Altmans oppsigelse før OpenAI offentliggjorde kunngjøringen.

Nadella påpekte betydningen av partnerskapet mellom Microsoft og OpenAI og uttrykte overraskelse over at de ikke ble konsultert i en så stor beslutning. 

– Det handler ikke bare om pengene og kapitalen. Her er en enkel måte å tenke om dette. Sam valgte Microsoft en gang. Sam valgte Microsoft to ganger. Noen må tenke på hvorfor? Det er ingen OpenAI uten Microsoft, sa Nadella.

I kjølvannet av Altmans oppsigelse annonserte Nadella at han hadde ansatt både Altman og den tidligere presidenten i OpenAI, Greg Brockman, for å lede Microsofts nye avanserte AI-forskningsteam.

Men dramaet synes ikke å være over ennå. Nesten hele OpenAIs stab har truet med å slutte, med mindre styret går av og Altman gjeninnsettes som CEO. Nadella virker forberedt på denne muligheten, og uttalte at «vi vil definitivt ha en plass for all AI-talent for å komme hit og gå videre på oppdraget, og vi vil støtte alle som forblir selv i OpenAI eller hva det måtte være».

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.