Open AI

Antallet OpenAI-ansatte som truer med å slutte, øker

Og et av styremedlemmene som stemte for å sparke Altman, har snudd. 

Sparket OpenAI-sjef, Sam Altman
Publisert Sist oppdatert

OpenAI står overfor en betydelig intern krise, ettersom over 700 ansatte, inkludert et styremedlem, har truet med å forlate selskapet dersom det nåværende styret ikke går av og gjeninnsetter den nylig avskjedigede CEOen, Sam Altman. 

Det melder Wall Street Journal.

Open AI har et investeringsfond som blant annet er investert i det norske robotselskapet 1X Technologies.

Microsofts CEO, Satya Nadella, hevder at Microsoft vil ansette både Altman og OpenAIs president Greg Brockman, som gikk av i protest etter Altmans avgang. Microsoft åpner også dørene for flere OpenAI-ansatte som ønsker å slutte seg til dem.

Situasjonen ble ytterligere komplisert da OpenAIs sjefsforsker, Ilya Sutskever, som var en del av det styret som stemte for Altmans avskjed, endret sin holdning etter intense diskusjoner med OpenAI-ansatte og et følelsesladet møte med Greg Brockmans kone, Anna Brockman.

OpenAI, som primært er styrt av en ideell organisasjon fokusert på å fremme kunstig intelligens for menneskehetens fordel fremfor profitt, har opplevd et tap av tillit mellom Altman og styret. Dette har ført til bekymringer om hvordan OpenAIs intellektuelle eiendom og teknologi kan bli brukt.

Altman hadde i månedene før sin avskjedigelse utforsket to nye forretningsforetak. Det første var en ny forbrukerhardware-enhet som han skulle skape sammen med Apples tidligere sjefsdesigner, Jony Ive. Det andre var et nytt oppstartsselskap som skapte rimelige brikker som OpenAI kunne bruke for å trene sine AI-modeller.

Nadella har uttalt at Altman og Brockman vil lede et nytt avansert AI-forskningsteam hos Microsoft. Dette skrittet ble tatt etter at Altmans forsøk på å returnere til selskapet han var med på å grunnlegge, kollapset, da styret som avsatte ham avslo å gå med på de foreslåtte vilkårene for hans gjeninntredelse.

OpenAIs ansatte har i et brev uttrykt at de kan forlate selskapet og slutte seg til Altman og Brockman hos Microsoft, dersom deres krav ikke blir møtt. Microsoft, som eier omtrent 49 prosent av OpenAI og ikke har kontroll over dets styre, forbereder strukturer for å ta imot eksisterende OpenAI-ansatte i en ny organisasjon.

Denne artikkelen er laget med hjelp av Open AIs ChatGPT og desket av Shifters redaksjon.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.