SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 24: Remarkable-gründeren hadde sover i to timer og sto i kø på butikken med spy på skjorta, men kom ikke fra nach

Hvis det er penger som driver deg, kommer du til å feile som gründer, skriver Magnus Wanberg.

I grålysningen for en tid tilbake sto jeg på butikken og kjente skammen bre seg over kroppen. Jeg hadde sovet i to timer. Det var spy på skjorta mi. Jeg hadde ikke vasket tøy på ukesvis og nå sto jeg der med en pakke boxershorts i hånda. Jeg møtte blikket til personen bak kassa, og deretter til damen bak meg i køen. Begge så skeptisk på meg. De trodde garantert at jeg kom rett fra nachspiel. Det føltes litt sånn ut også. Jeg betalte for meg, gikk ut og kjente på en følelse av utmattelse og ydmykelse.

Jeg hadde ikke gjort annet enn å jobbe i ukesvis. Når natta først kom, så hadde babyen hjemme lakenskrekk, og endeløs gulping ga klesskapet mitt stadig større utfordringer med å få meg til å se nogen lunde representabel ut.

Hva hadde skjedd med den rosenrøde drømmen om startuplivet som skulle gi masse frihet til å gjøre hva jeg ville? Håpet om å få noe penger ut etter mange års hardt arbeid var også fjernt. Sjelden hadde jeg følt at klisjeen om at «hardware is hard» har stemt så bra som der, på utsiden av butikken. Det var bare jernvilje igjen. Men selv da gledet jeg meg til å gå på jobb. Ny morgen, nye muligheter. Dette skulle vi få til!

Moral: Gjør en startup kun hvis hjertet ditt er 100% investert i det. Det kommer til å koste deg alt du har å gi. Hvis det er penger som driver deg, kommer du til å feile.

Shifters julekalender 2021

Hver dag frem til julaften, forteller en gründer om sine krumspring i tidlig fase, og hva du kan lære av dem.