-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
-
Chief Commercial Officer / VP Sales | Muybridge
-
Seniorutvikler | Cartagena
-
Recruitment Specialist | Rede People
-
Lead Cloud Engineer | Sikri
-
Onboarding Specialist | Varig
-
.Net Specialist | Novanet
-
Chief Technology Officer (CTO) | Abel Technologies AS
-
Erfaren utvikler | Boitano AS
saas
Legger startup-tiden bak seg: Etter 20 år har Avtar Jassers baby blitt «moden»
Catalystone-gründer Avtar Jasser har solgt seg ned og lagt børsplanene på is for en stund, men er motivert for å lede selskapet inn i sin neste fase.

– Vi er ikke en startup lenger.
Avtar Jasser startet HR-plattformen Catalystone tilbake i 2004.
De første 10 årene skjedde det ikke mye, mens de siste 10 årene har selskapet hatt jevn vekst. I 2024 hadde selskapet 282 millioner i gjentakende inntekter (ARR), 39 prosent mer enn ved inngangen til året.
Tjueåringen genererte 20 millioner kroner i positiv kontantstrøm i fjor, og en ebitda-margin på 18 prosent, og står nå stødig på egne bein og i ny drakt for anledningen.
Rebranding
– Vi har gjort en rebranding for å signalisere at vi nå er et modent selskap med en struktur, kapital og soliditet som vi ikke hadde før, sier Jasser.
Etter å ha gjennomført sitt første oppkjøp i fjor, og med planer om flere i tiden fremover, går Catalystone fra å bare selge sitt eget produkt til å selge flere frittstående produkter. Dette skal også komme tydeligere frem i kommunikasjonen utad.
– Du kan kjøpe flere produkter fra oss, vi er blitt en betydelig aktør som tidligere tilbød en suite med produkter, men nå har en plattform som kan kombineres med andres produkter, alt ettersom hva kunden ønsker.
Tanken er å bygge et økosystem med partnere rundt Catalystone.
Sikter mot milliarden
Med det følger også en moden ambisjon om å omsette for én milliard kroner i 2030.
– Det er realistisk. Vi har vokst ni ganger de siste åtte årene. Potensialet i Norden alene er stort, og vi kan gå utenfor Norden også med tid, sier Jasser.
Trump-skapt uro har hatt liten effekt på selskapet som har liten eksponering mot USA. Og Catalystones kunder har også flertallet av sine kunder i Europa.
– Vi har en ambisjon om gå utenfor Norden, men ser så mange muligheter her fortsatt at vi ikke forhaster oss. Det er fortsatt her vi kan vokse billigst og med lavest risiko, og vi har en sterk posisjon som vi har tenkt å gjøre enda sterkere, vi er på vei mot å bli en nordisk festning som det blir stadig vanskeligere å konkurrere mot.
Vokser med M&A
Selv om selskapet vokser organisk, blir oppkjøp en viktig del av vekstplanen. Og da handler det om å kjøpe mindre selskaper med komplementære produkter - «typisk digitale løsninger som en HR-direktør trenger».
Ifjor kjøpte Catalystone et selskap som driver med ansattundersøkelser. Jasser er fornøyd med nyanskaffelsen som den gangen hadde gjentakende inntekter (ARR) på 20 millioner og en ambisjon om å tidoble. I tråd med den nye strategien selges det som et separat produkt under felles varemerke, med mulighet for å kobles på via plattformen til Catalystone.
– Vi kan hjelpe oppkjøpskandidater med fart og lavere risiko, sier han. – En del av selskapene vi har kontakt med, har vært deleid av venturefond og sitter igjen med forskjellige erfaringer fra det. Vi kan tilby langsiktig tekning som for dedikerte gründere kan både gi glede i hjertet og uttelling i lommeboka over tid.
En type selskapsbyggere styrer han unna.
– Kommer jeg over gründere som ikke bryr seg om fremtiden, mister jeg interessen umiddelbart. Det skal komme fra hjertet.
Solgte seg ned
Jasser sitter igjen med mye lærdom selv, også etter å ha solgte seg ned til det som nå er den største eieren svenske Neqst som kom inn for første gang i 2017.
– Vi har hatt mange beilere siden den gangen, i fjor også, men jeg er over årene blitt enda mer bevisst hva som er viktig. Når man har hatt en baby i så lang tid, blir man ekstremt opptatt av å gjøre ting på riktig måte og ikke på en måte som kan skade det man har forsøkt å bygge.
– Er du motivert til å fortsette?
– Jeg har ingen planer om å gi meg. Når folk spør, svarer jeg alltid at jeg ikke vet om noe som er mer energigivende enn å drive med eget selskap. Man må alltid være på tærne og tenke på det som kan komme rundt neste sving. Man skal aldri tenke at man har funnet løsningen, og nettopp det gir meg veldig mye energi.