Oppkjøp

Ladeselskapet Wattif fortsetter oppkjøpsraid og sikrer seg en konkurrent 

Ladeselskapet fra Bergen kjøper nå konkurrenten Laddel fra Kristiansand. Målet er å vokse både i Norge og i Europa. 

Landet oppkjøp: Lars Kilen (til venstre) i Wattif har hatt ansvar for oppkjøpet. Her sammen med daglig leder Robert Svendsen.
Publisert Sist oppdatert

– Begge selskaper brenner for at det skal være enkelt å lade og lett tilgjengelig for alle. Sammen skal vi fortsette med å utvikle de beste ladeopplevelsene og løsninger som bidrar til det grønne skiftet, sier Robert Svendsen, daglig leder i Wattif EV i en pressemelding. 

Wattif drifter i dag over 26.000 ladepunkt. Selskapet med base i Bergen både bygger ut og vedlikeholder ladestasjoner. 

For omtrent ett år siden kjøpte Wattif opp norsk «pioner» innen elbillading, og i november kjøpte de et selskap fra Zaptec

Selskapet som de nå har kjøpt opp, begynte som et universitetetsprosjekt. I løpet av to år har Laddel etablert seg som en viktig operatør i det norske ladelandskapet, skriver Wattif i pressemeldingen. 

Laddel utvider med 150 til 200 nye ladepunkter hver uke, og har et mål om 30.000 ladepunkter innen utgangen av 2025. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

De vil ikke informere om hvor langt de kommet i forhold til å oppnå dette målet. 

Laddel har spesialisert seg på avansert flåtestyring. Dette tilbyr ikke Wattif per i dag. 

– Mange bedrifter med elbiler ønsker at ansatte lader bilen hjemme, og ikke bruker arbeidstiden på dette. Laddel har utviklet et system som sørger for at de ansatte får kompensert for å lade firmabilen hjemme, på en enkel måte for både bedrift og ansatte, sier Svendsen. 

Selger: Gründerne i Laddel - Marius Jensen (fra venstre), Simen Tufteland Osberg og Mats Gerhard Pedersen. Magnus Christian Kvist Jacobsen er ikke med på bildet.

Opplever økende etterspørsel 

– For Laddel er dette fortsettelsen på en spennende reise. Med støtten fra Wattif får vi bedre gjennomføringskraft for å levere på den økende etterspørselen vi opplever for våre løsninger, sier Marius Jensen, daglig leder i Laddel. 

Acron Group er en av eierne i Laddel. Selskapet leverer teknologi - og driftsløsninger for energiomstilling og energieffektivisering. 

Daglig leder i Acron Group, Marvin Jensen, mener samarbeidet Wattif er et viktig og riktig steg for selskapet og kundene. 

– Vi har hatt stor nytte av å blande industriell erfaring med innovasjon og ungt entreprenørskap. Dette har vist hvordan ulike miljøer sammen kan bidra til viktige bærekraftsmål rundt energiomstilling, sier Jensen. 

Wattif kjøper hele selskapet. Alle de 11 ansatte blir med videre inn i Wattif. 

Bergensselskapet er selskapet med fleste ladepunkt i Norge og Norden, fremst på borettslag i Europa og nummer åtte totalt i Europa. 

Svendsen forteller at oppkjøpet ikke blir det siste i 2024. 

– Vi er ikke ferdig. Veien videre består i å rulle ut så mange Wattif-ladere som mulig, samt kjøpe opp de riktige selskapene, sier Svendsen.