oppkjøp

Wattif kjøper selskap fra Zaptec

Tar en større posisjon som europeisk ladepunktselskap.

Robert Tollboden i Wattif
Publisert Sist oppdatert

To år etter oppstarten er det norske teknologi- og ladeselskapet Wattif Nordens ledende ladepunktoperatør. Selskapet drifter nå 26 000 ladepunkt, fordelt på seks land. 

Wattif sikret i januar i år 50 millioner euro i finansiering fra investeringsfondet Marguerite, en av Europas ledende investorer innen bærekraftig infrastruktur. Nå kjøper det bergensbaserte selskapet opp ladesystemet Charge365 fra Zaptec ASA. 

– Målet har fra dag én vært å bli en av Europas ledende tilbydere av destinasjonslading. Nå er vi ledende i Norden, størst på borettslag i Europa, og nummer åtte totalt i Europa, basert på antall ladepunkt. Det er et stort skritt i riktig retning og en viktig milepæl for Wattif, sier Robert Svendsen, CEO i Wattif EV. 

Lanseres i hele Europa 

Charge365 er en løsning for drift og automatisk betaling for elbillading. Charge365 har mer enn 2000 ladeanlegg med aktive ladere, og er det mest brukte systemet i Norge. I 2024 vil Wattif lansere Charge365 sammen med laderen Zaptec Pro til borettslag og sameier i en rekke europiske land. 

– Ladesystemet Charge365 sammen med laderen Zaptec Pro er etter vår vurdering den beste kombinasjonen til borettslag og sameier i markedet i dag. Det er en enkel løsning å installere, samtidig som det er brukervennlig for kunden. Systemet passer perfekt for Wattif og vårt fokus på en ukomplisert og sømløs kundereise, sier Svendsen. 

Vil fortsette med oppkjøp og organisk vekst 

Oppkjøpet av Charge365 er det tredje i rekken for Wattif i 2023. I første kvartal ble selskapet BilLader AS overtatt, mens Wattifs svenske datterselskapet, Wattif EV Sverige AB, i oktober overtok driftsansvaret fra EFUEL – som har installert flere tusen ladepunkt i Sverige. 

– Vi har klokketro på at fremtidens elbiler lades når de er parkert i stedet for at man parkerer for å lade. Vi tror at med stadig økt kapasitet på batteri og kjørelengde vil lading på destinasjon være fremtiden. Derfor vil vi bygge ut lading der biler står parkert. Elbilistene slipper dermed ladekø og rekkeviddeangst. 

Svendsen varsler allerede nå at oppkjøpet av Charge365 ikke blir det siste. 

– Vi er ikke ferdig. Veien videre består i å rulle ut så mange Wattif-ladere som mulig, samt kjøpe opp de riktige selskapene. Vi har et klart mål om å bli den ledende ladeoperatøren i Europa og skape den beste ladeopplevelsen for folk flest. Vi er ikke fornøyd før vi har nådd dette målet, sier Svendsen.

Vokser i Europa sammen 

Charge365 og Zaptec Pro blir Wattifs foretrukne løsning mot borettslag og sameier over hele Europa. Daglig leder Kurt Østrem i Zaptec ASA ser frem til et godt samarbeid med Wattif fremover. 

– Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter, der målet er at Zaptec skal spille en sentral rolle i veksten til Wattif fremover. Begge selskapene har store vekstplaner utover landets grenser, og denne avtalen gjør at vi kan vokse i Europa sammen. Samtidig er dette en god løsning for dagens kunder i Charge365 siden systemet vil fortsette å fungere som en integrasjon mot Zaptec sine systemer, sier Østrem. 

Hovedinvestor i Wattif, Marguerite, er fornøyd med utvidelsen av selskapet. 

– Med denne overtakelsen vil Wattif bli den fremste leverandøren av ladeløsninger for borettslag og sameier, og legge grunnlaget for en rask utrulling av ladepunkter i Europa, inkludert Norge, Sverige, Tyskland, Østerrike, Irland og Storbritannia. Gratulerer til Robert og hele Wattif-teamet, sier Michael Dedieu, administrerende partner i Marguerite.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.