fond

It-sjef pendler mot hjembygda for å lede nytt startup-fond

Visolit-topp, Hans Vigstad, blir ny daglig leder i Varde Investeringslaug.

– Det å bidra til å skape arbeidsplasser og lykkes med grønn vekst i distriktet og i min egen region, motiverer meg veldig, sier Hans Vigstad.
Publisert Sist oppdatert

Varde Investeringslaug skal de neste årene satse 60 millioner kroner på gode idéer og nye bedrifter fra Gudbrandsdalen, fra Lillehammer i sør til Skjåk og Lesja i nord.

Det nye investeringsfondet ble stiftet i april, og i høst trer Hans Vigstad fra Skjåk inn i stillingen som daglig leder for dalførets storsatsing på grønn omstilling.

Vigstad har lang erfaring som toppleder i it-sektoren. Fra 2011 til 2020 har han hatt ulike roller i Atea-konsernet, før han i 2020 tiltrådte som visekonsernsjef i Visolit.

Men når stillingen som daglig leder for investeringsfondet i hjemregionen ble sluppet, var det en mulighet Vigstad ikke ville la gå fra seg, skriver Varde i en pressemelding.

– Det å bidra til å skape arbeidsplasser og lykkes med grønn vekst i distriktet og i min egen region, motiverer meg veldig, sier han.

Pendler til hytta

I 2011 bygget Vigstad opp Ateas outsourcing-virksomhet i Sverige - fra en pendlerbolig i Stockholm.

Også nå skal han pendle fra Ski, men denne gangen til hytta på Sjusjøen.

– Den langsiktige planen er å flytte hjem til Gudbrandsdalen, sier han.

– I mellomtiden gleder jeg meg til å bruke hytta som base og bli kjent med samarbeidspartnere, næringsliv og gründere i regionen. Gudbrandsdalen har stort potensiale, og jeg gleder meg til å bidra til at det settes fart på utviklingen.

Varde Investeringslaug eies av Gudbrandsdal Energi Holding, AS Eidefoss og Skjåk Energi Holding AS, i tillegg til SpareBank 1 Gudbrandsdal og SpareBank 1 Lom og Skjåk.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*