karriere

Anette Mellbye bytter jobb

Slutter i Innovasjon Norge for å bli direktør i «Norges Silicon Valley.»

Anette Mellbye (Innlandet Science Park) og Tore Anstein Dobloug (Sparebankstiftelsen Hedmark).
Publisert Sist oppdatert

Anette Mellbye er ansatt som direktør for nye Innlandet Science Park.

Hun kommer fra stillingen som direktør for kommersialisering og vekst i Innovasjon Norge, en jobb hun har hatt siden oktober i fjor.

Mellbye har også erfaring fra ulike lederroller i flere selskaper, blant annet Schibsted og Aftenposten. Hun var også partner i Boston Consulting Group.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Jeg er rett og slett imponert over ambisjonene, og tror satsningen kan bli viktig for hele regionen, men også for landet som helhet, sier Mellbye, som selv kommer fra Nes på Hedmarken.

Her driver hun gården Grefsheim.

– Det er også en ekstra bonus at jobben ligger i min egen hjemregion. Det er mye bra å bygge på her og det blir ekstra viktig å lykkes, sier Mellbye.

Milliardsatsing

Sparebankstiftelsen Hedmark og Bane NOR Eiendom står bak Innlandet Science Park, og prosjektet har av NRK blitt omtalt som Norges Silicon Valley.

Målet er ifølge partene å skape en nasjonal forskningspark ved å utvikle en kunnskapsklynge drevet av samarbeid og deling i en «innovativ, entreprenør-orientert kultur».

Innlandet Science Park skal ta utgangspunkt i by- og (kommende) universitetssentre i Hedmark; Hamar, Kongsvinger og Elverum. Byggestart i Kongsvinger er august 2022 og byggestart i Hamar er 2024.

Oppstart i Elverum er foreløpig ikke bestemt.

Den uttalte ambisjonen er imidlertid å bli en av Norges ledende forskningsparker og ta en internasjonal posisjon innenfor utvalgte områder.

– Jeg er svært glad for at Anette Mellbye har takket ja til å lede den videre utviklingen av Innlandet Science Park, sier Tore-Anstein Dobloug i Sparebankstiftelsen Hedmark.

Han fortsetter:

– Dette er et milliardprosjekt, en stor satsing fra stiftelsens side og et nødvendig og viktig løft for kunnskap og entreprenørskap i regionen, sier Dobloug.

Ambisjoner for regionen

Mellbye sier hun har stor tro på potensialet i å skape verdier og vekst basert på entreprenørskap, teknologi og forskning.

– Ikke minst tror jeg sterkt på samarbeid og på å skape dynamikk og møteplasser på tvers av fagmiljøer og disipliner. Det styrker forutsetningene for læring og innovasjon, og det styrker evnen til å tiltrekke og beholde talenter, sier hun.

Innlandet Science Park skal organiseres som en egen stiftelse med et eget styre.

Mellbye skal lede prosjektet frem til byggene står der og bedrifter, investorer, forskere og studenter er på plass - og videre i driftsfasen hvor hun skal lede ulike team med medarbeidere både i Hamar, Kongsvinger og Elverum.

– Gode innovasjons- og oppstartsøkosystemer kjennetegnes av høy tetthet av oppstartsbedrifter, etablerte bedrifter og kapital. Det er det vi skal få til her, sier hun.

Mellbye tiltrer stillingen 15. august.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*