vind

Investoryndling hentet 25 millioner - nå er medgründerne i konflikt i retten

Spoor-gründerne Ask Helseth og Lorea Coronado-Garcia har røket uklar.

Guro Skjæveland (fra venstre) og Joe Eliston fra Nysnø sammen med Spoor AI-gründerne Ask Helseth, Lorea Coronado-Garcia og Helge Reikerås på video, den gangen selskapet hentet penger fra det statlige investeringsfondet.

Det er Dagens Næringsliv som først melder om den interne konflikten i oppstartsselskapet Spoor, som nå har fått en plass i rettssystemet. Det går frem av artikkelen at selskapet har forsøkt å si opp sin driftsdirektør og medgründer Lorea Coronado-Garcia siden februar i år, mens hun har utfordret saken. Bakteppet er samarbeidsproblemer med medgründer og administrerende direktør Ask Helseth, skriver avisen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Tvisten skal behandles av Oslo tingrett først om to måneder, men i mellomtiden har Spoor forsøkt å få Coronado-Garcia ut. Dommeren i Oslo Tingrett gir imidlertid ikke selskapet medhold i dette, og mener at selskapet må vente til hovedforhandlingene.

De to medgründerne møttes under Antler-programmet, der de startet selskapet sammen med Helge Reikerås. Siden har en lang rekke kjente investorer skutt kapital inn i startupen som har utviklet en programvare basert på kunstig intelligens som overvåker og beskytter fuglelivet i og rundt vindkraftverk.

På lista over medeiere i dag står blant annet Wiski Capital, Norrsken, Ørsted, Nysnø Klimainvesteringer, Antler og Firda AS. 

Selskapet er finansiert av en perlerad av profilerte investorer. I tillegg til Øystein Skiri og Gustav Magnar Witzøes Wiski Captital, kommer seriegründer Geir Førres investeringsselskap Firda, Sportradar-gründerne Ivar Arnesen og Petter Fornæss, samt den tidligere næringslivslederen Harald Norvik.