Sommerspalten 2023

Investinor-direktøren: – Vi avslår 99 prosent av alle pitsjer

Shifter publiserer daglig et intervju med en ny gründer eller investor gjennom sommerferien. Dagens gjest er Ann-Tove Kongsnes som fungerer som administrerende direktør i Investinor. Hun forteller om hvorfor mange startups får avslag og store muligheter i helsesektoren.

Tromsøværingen Ann-Tove lengter seg til fjells
Tromsøværingen Ann-Tove lengter seg til fjells
Publisert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

– Jeg er fungerende administrerende direktør i Investinor, landets største tidligfaseinvestor. Investeringer i tidligfase inkluderer å få jobbe tett sammen med fantastiske grunderteam, og jeg mener selv at jeg har verdens beste jobb.

Hva er din drømmeferie?

– Som tromsøværing er det lett å si Nord-Norge sammen med familien! Kombinasjonen av hav og fjell er perfekt, med late dager ved og på havet og høy puls oppetter fjellsidene.

Hva er den verste pitsjen du har fått?

– Investinor er trolig blant de tidligfase investorene i Norge som mottar flest henvendelser i løpet av et år. Opp mot 99 prosent får avslag. Jeg har ikke tenkt å røpe hvilke som er de verste. Men hvis man i løpet av de første setningene ikke greier å få frem hvilket problem og behov i markedet som skal løses, så har man en utfordring.

Hva er den beste pitsjen du har fått?

– De beste pitchene jeg har fått har vært innenfor helse der gründeren/teamets brennende engasjement smitter over i løpet av pitchen. Da har jeg som investor forstått:

  • at beskrevet løsning vil gjør en forskjell for pasientene fremover
  • at teamet er riktig for reisen du inviteres med på
  • og at reisen dit kan bli lønnsom for gründeren og investorene

Hvis du skulle holdt en TED-talk om noe som ikke er jobbrelatert: hva ville du snakket om?

– Jeg tror ikke alle er klar over eller setter pris på jobben som gjøres i helsesektoren. Bovim-utvalget tror jeg var en «øyeåpner» for mange – hvor avhengig vi er av sektoren, hvor presset den er, og hvilken fantastisk jobb som gjøres hver eneste dag. Og, må jeg nesten legge til, hvilke fantastiske investeringsmuligheter som finnes der.

Hva er ditt beste alternativ til formueskatt?

– Jeg kan ikke kommentere politikk. Men det er interessant at Frankrike nå følger Storbritannias eksempel ved å gi skattelette til privatinvestorer som backer tidligfase teknologiselskaper. Det er åpenbart behov for mer risikokapital i de tidlige fasene, ikke minst i dagens marked.

Les også: Madeleine Bjørnestad Røed: – Regjeringen gjør en særs dårlig jobb for fintech

Powered by Labrador CMS