Emma Tryti går fra lederjobben i Vipps til å bli arbeidende styreleder hos Joar Hagatun i Kron.

Hun forlater Vipps for å få nye selskaper til å blomstre: Først ut er en sparerobot

Emma Tryti starter veksthjelperen Bloom, og går inn i fintech-selskapet Kron.

Publisert

Hun har vært en av lederne i Vipps siden oppstarten, og var CCO for netthandel og regning før hun nå går videre for å starte Bloom – et selskap som skal «bygge, utvikle og skalere teknologistartups».

- Jeg hadde verdens morsomste jobb i Vipps, og det har vært et fantastisk eventyr. Samtidig har jeg beintro på den fasen startup-norge er i nå, og jeg vil gjerne bidra med min kompetanse for å få selskaper til å blomstre, derfor «Bloom», sier Tryti til Shifter.

Teamer opp med Vipps-kollega

Hun kjører i gang den nye «startup-gartneren» sammen med Joachim Kruger, tidligere CTO i mCASH. Han har jobbet sammen med Emma Tryti med å bygge regningsplattformen i Vipps, etter at det DNB-startede fintech-selskapet fusjonerte med mCASH.

- Vi tar aktivt eierskap, jobber tett sammen med oppstartsselskapene med fokus på innovasjonsledelse og samspillet mellom teknologi og forretning, forteller Tryti om Blooms konsept.

Første startup

Første selskap ut for nye Bloom er spareroboten Kron, der den tidligere Vipps-toppen nå går inn som arbeidende styreleder.

- Det spennende med Kron er hvordan de gjør fondssparing enkelt, der det er et enormt potensial for å forenkle og gjøre tilgjengelig slike tjenester for folk flest, sier Tryti.

Hun mener Kron har klart å fange brukernes interesse på en imponerende måte.

- De har farten og mentaliteten til en teknologistartup og tyngden til et finansforetak. Samtidig er det en bonus at de er et av veldig få finansforetak som har over 50 prosent kvinneandel, mener hun.

Derfor vil hun ha både teknologi og forretning

- Hva skal du bidra med inn i Kron og andre startups?

- Det ene er innovasjonsledelse – jobbe sammen med daglig leder og teamet og bidra til å knekke kodene som gjør at selskapet vokser fortest mulig, å gå fra lineær til eksponentiell vekst.

Det er ikke småtteri hun har å skilte med fra Vipps. Den siste tiden ledet hun et team som sammen med Nets og bankene sørget for å digitalisere rundt 30 millioner papirfakturaer på bare ni måneder i fjor. Det er like mye som har vært digitalisert i Norge de siste ti siste årene tilsammen.

- Man må ha et samspill mellom teknologi og forretning, bygge plattformer som ikke skiller mellom disse to tingene, og slik skape nye forretningsmodeller, sier Tryti, som for øvrig er utdannet siviløkonom med spesialisering i matematikk.

- Mange prøver jo dette, men får det ikke til?

- Jeg tror et suksesskriterium er å tørre å utfordre det etablerte tankesettet, og ikke gi seg. Det er vanskelig og man møter mange hindringer underveis. Men løsningene finnes, det handler bare om å mobilisere energien i riktig retning for å finne dem, samtidig som man sikrer at man jobber med de rette problemstillingene.

En feil hun vil unngå

Kron vil være hovedfokus men ikke det eneste som Bloom vil jobbe med. Selv om både Tryti og Kruger har bakgrunn fra fintech ,vil de ikke begrense det til oppstarter i denne bransjen.

- Vi er i dialog med flere, men det er viktig å holde fokus. Dette er, etter min mening, et av de største feilene man kan gjøre, og det er veldig lett å havne i denne fella som startup. Jeg har prøvd og feilet mye, så på dette området har jeg lang erfaring og er ganske streng, sier Tryti.

Kron har vokst fra fem til 15 ansatte det siste året, og har fått 15.000 aktive brukere siden lansering av den nye appen i august. CEO Joar Hagatun er veldig fornøyd med nyervervelsen.

- Vi synes det er veldig spennende å få Emma med på laget, siden hun jo har vært med på denne veksten tidligere i Vipps, sier han.