Isabelle Ringnes og Sindre Østgård går inn i Kron-styret. Foto: Per-Ivar Nikolaisen/Gry Traaen

Tech- og medieprofiler inn i styret i spareapp: Vil la roboter ta valgene

Publisert Sist oppdatert

De nye styremedlemmene i Kron har blant annet Schibsted, Kahoot, Discovery, NRK og Singularity University på CVen.

Sindre Østgård, Ole Jacob Sunde og Isabelle Ringnes går inn i styret i spareappen Kron, melder Medier24. Appen skal gjøre fondssparing enklere, blant annet med en stor grad av automatisering, men også med mye tilpasning til den enkelte brukers ønsker.

-- Mange har oppfattet fondsvalg som komplisert. Vi forsøker å gjøre det med et enkelt språk, sier gründer og daglig leder Joar Hagatun til Finansavisen.

20 millioner kroner

Krons mål er å gjøre fondsinvesteringer enklere for folk flest. Tidligere har det først og fremst vært de rikeste som hadde råd til rådgivningstjenester i forkant av investeringene de gjorde.

Blant annet skal brukerne av appen, ifølge Finansavisen, stille brukerne spørsmål om hva de sparer til, om børskrakk uroer dem og hvilke samfunnsområder de ønsker å spare innen.

-- Jeg er med på dette for å hjelpe en veldig lovende startup, med sterke eiere, inn i et kjempespennende marked, sier Østgård, skriver Medier24. Østgård er kjent fra Discovery, Tinius og NRK.

--Stor tro på visjonen

Isabelle Ringnes er gründer, foredragsholder og leder for TENK-nettverket.

-- Jeg takket ja til å være med i styret fordi jeg har stor tro på visjonen, teamet og behovet applikasjonen løser. Jeg håper at jeg vil kunne bidra med min bakgrunn og kunnskap i teknologi, markedsføring og UX design, sier Ringnes i en artikkel fra Medier24.

Ole Jacob Sunde er kjent som styreleder i Schibsted og Tinius, men er også styreleder i og eier av Formuesforvaltning, som han grunnla i år 2000. Formuesforvaltning er hovedeier i startupen.