Stian og Peder Børresen- Brødre og businesspartnere i Holocap.
Stian og Peder Børresen- Brødre og businesspartnere i Holocap.

Hologram-selskapet Holocap henter penger og prises til 51,5 millioner kroner

Brødrene Stian og Peder Børresen har tidligere landet avtaler med European Space Agency. Nå henter de tre millioner fra Kjeller Innovasjon og Star Rise Venture for å lage en 3D-konferanseløsning.

Publisert Sist oppdatert

Har du deltatt på noen virtuelle konferanser i det siste? Vel, glem Teams, Google Meet eller Zoom.

Holocap er en norsk startup, som ved hjelp av Microsoft sin Kinect Sensor har utviklet en programvare som lar dem «digitalisere» mennesker, og skape en digital tvilling, eller en avatar som ser akkurat ut som deg.

Denne kan live-distribueres over hele nettet.

—Etterspørselen har økt kraftig under Covid-19, hvor det er stadig flere som vil arrangere virtuelle 3D-konferanser. Det er mange som ønsker å bruke vår teknologi til å få en digital utgave av foredragsholderen opp på scenen, sier Peder Børresen.

Han forteller at konferansene er mer som spill, hvor man kan gå rundt i et univers og få med seg ulikt innhold.

—Det skjer en transformasjon som er drevet av spillmotorer i bunnen. Fortnite hadde en livekonsert med 14 millioner mennesker, alt sanntidsgenerert i en spillmotor. Det er i denne fremtiden Holocap skal ha en rolle, sier han.

Investor fra Singapore tok kontakt på Linkedin

—Kjeller Innovasjon har en del erfaring med forskningsbasert teknologi, samt gjort noen investeringer innen VR. Mens Star Rise Venture er en investorgruppe med base i Singapore, poengterer Børresen om de nye investorene på laget.

Han forteller at de fikk en henvendelse fra Mark W. L. Lee i Star Rise Venture, fordi de var på utkikk etter en 3D-løsning til en virtuell konferanse.

—Det endte med en investering. Mark er aktiv innen «Immersive Learning» og esport. Begge deler er relevant for Holocap, sier Børresen.

Holocap i bruk. Peder Børresen står foran Kinect-sensoren og kameraet.
Holocap i bruk. Peder Børresen står foran Kinect-sensoren og kameraet.

Både Kjeller og Star Rise Venture gikk inn med 1,5 millioner kroner hver, og priset selskapet til 51,5 millioner kroner.

Kun to ansatte

Teamet til Holocap er ikke spesielt stort. Foreløpig er det kun Peder og storebror Stian Børresen som er ansatt. Likevel har de klart å inngå en avtale med ESA (European Space Agency), som bruker teknologien deres.

Med de friske pengene, skal de imidlertid ansette flere.

-Vi er på jakt etter spillutviklere, sier Børresen.

«The Future Trillion Dollar Market»

—Hvor stort er markedspotensialet?

—Det er vanskelig å si. Hvis vi ser på 3D-tilstedeværelsesmarkedet, så er det spådd av Forbes til å være det neste «Trillion Dollar Market». Det kommer til å skapes enorme verdier i dette området, men vi tror det vil ta tid, sier han.

Peder Børresen forteller at det er viktig å kunne snu seg rundt raskt, fordi det er vanskelig å spå når gjennombruddet kommer.

—Alle går og venter på «The Iphone Moment» for denne industrien, sier han.

—Når kommer den første lille feiringen?

—Den dagen vi blir en del av en tredjerpartsplattform, sier Børresen.

Powered by Labrador CMS