karriere

Helsestartup henter driftsdirektør med bakgrunn fra Modulize og Otovo

Medlytic har ansatt Anne Lene Holstad som driftsdirektør (COO). Holstad har bakgrunn fra fra to norske scale-ups, Otovo og Modulize

Anne Lene Holstad og Ida Susanna Fattah.
Publisert

– Anne Lene er en drømmekandidat og har omfattende erfaring med internasjonal skalering. I tillegg har hun bred erfaring fra konsulentbransjen og mange års erfaring med Lean, prosjektstyring og nettopp endringsledelse, sier Medlytic-gründer og lege Ida Susannah Fattah. 

Medlytic utvikler programvare som hjelper med å innføre nye IT-løsninger i organisasjoner på en smartere måte. Løsningen kombinerer elementer av project management software og ansattengasjement i en B2B SaaS forretningsmodell.

– Nå har vi validert konseptet, ser et enormt potensial og er ivrige etter å satse globalt. Anne Lenes erfaring med skalering vil være uvurderlig når vi nå tråkker på gassen, sier Fattah.

Holstad legger til: 

– Medlytic har en unik posisjon til å endre hvordan helsevesenet og andre komplekse organisasjoner håndterer endringer. Jeg gleder meg til å bidra i en sentral rolle med å bygge og skalere et produkt som kan gjøre en reell og nødvendig forskjell i samfunnet.

Årlige milliardbeløp

I helsesektoren investeres det årlig milliardbeløp i nye IT-løsninger. Disse er helt nødvendige for å sikre at helsepersonell får digitale verktøy i en allerede altfor hektisk hverdag. 

Mens innkjøpene av disse løsningene er strengt regulerte prosesser, gjenstår det betydelig potensial for forbedring når det gjelder selve innføringen, prosjektgjennomføring og gevinstrealisering. 

Validert produkt under innføring av kunstig intelligens

Medlytic hevder nå å ha validert produktet i tett samarbeid med Vestre Viken sykehus, der selskapet har fulgt innføringen av kunstig intelligens på tre sykehus. 

– Altfor ofte innføres nye løsninger som vi antar blir forstått og brukt slik de var ment, men vi som ledere vet ikke. Medlytic hjelper oss til å forstå hvordan ansatte opplever å ta i bruk kunstig intelligens, slik at vi kan målrette tiltak som opplæring og kommunikasjon på en bedre måte, forteller Morten Støldal, avdelingssjef for organisasjonsutvikling ved Vestre Viken helseforetak.

Medlytic og DNV Imatis, en leverandør av digitale samhandlingsløsninger for helsesektoren, har nylig inngått et samarbeid. Medlytic har planer om en kapitalinnhenting senere i år.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.