Adm. dir. i IKT Norge, Heidi Arnesen Austlid. Foto: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM

Heidi Austlid slutter i IKT-Norge: «Fra nerdenes mekka til verdens mest digitale land»

Har fått ny jobb hvor hun skal «gjøre digitalisering, ikke bare snakke om det».

Publisert Sist oppdatert

Heidi Austlid har orientert IKT-Norges styre om at hun har sagt opp sin stilling som administrerende direktør.

Hun vil fortsette i sin nåværende stilling fram til over sommeren, mens styret rekrutterer ny leder til organisasjonen, opplyses det i en pressemelding.

– Gratulerer med ny jobb! Men det blir litt av en innspurt i din nåværende stilling?

– Det kan du si! Nå er vi i en slags «all time high» for digitalisering i Norge. Nå får vi testa oss skikkelig, som digitale bedrifter, og som mennesker. Sånn sett gir jeg meg på topp, sier Austlid til Shifter.

Hun har ledet IKT-Norge siden 2015, da hun overtok stillingen som adm. direktør etter Per Morten Hoff. Men hun har, foruten et kort avbrekk, vært i organisasjonen i 16 år. Etter sommeren starter hun i ny jobb, som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening, som står foran en stor digital omstilling.

– Vi har beveget oss fra å representere nerdenes mekka, til å være en tydelig stemme i verdens mest digitale land. Fra å snakke om det ingen forsto, til at digitalisering er en del av dagliglivet. Det har ikke minst de siste ukene gitt oss et bilde av; hvis vi ikke hadde hatt den sikre, robuste, digitale infrastrukturen, hadde ingenting fungert. Det er fantastisk å se hva norske, digitale næringer har bidratt med og bidrar med. Den dugnadsinnsatsen som legges ned er enorm og veldig imponerende, sier hun.

Men, som hun sier, «det er en tid for alt».

– Jeg går over i en veldig spennende jobb. Nå skal jeg gjøre digitalisering, ikke bare snakke om det.

Mange kandidater

Styret i IKT-Norge starter nå arbeidet med å finne ny toppleder til virksomheten.

– Styret i IKT-Norge er stolte av det laget IKT-Norge er og den stemmen de har i samfunnsdebatten. Heidi Austlid har også vært en viktig bidragsyter til at IKT-Norge er en solid organisasjon med et kompetent lag som hver dag jobber med å bedre rammebetingelser for det digitale næringslivet. Vi tror vi vil få mange spennende kandidater til topplederstillingen, sier styreleder Toril Nag i en pressemelding.