Håkon Indergård er mer enn førnøyd med sitt første forsøk på å investere penger hos Folkeinvest, der Amalie Holt er kundeansvarlig.
Håkon Indergård er mer enn førnøyd med sitt første forsøk på å investere penger hos Folkeinvest, der Amalie Holt er kundeansvarlig.

Håkon (27) doblet pengene på folkefinansiering: «Ikke noe man kan forvente»

Fra folkefinansieringskampanje til børsnotering på fire måneder. Maxsnus.no blir første norske selskap som lar småinvestorene kjenne på en heftig investeringsreise.

Publisert Sist oppdatert

– Over hundre prosent avkastning på under et halvt år, er jo ikke noe man kan forvente. I tillegg indikerer dagens prising av SealWacs at vi aksjonærer kan sitte igjen med nærmere fem-gangeren, sier Håkon Indergård.

Han var en av 147 investorer som satset penger på folkefinansieringskampanjen til MaxSnus i desember i fjor, og nå får en superavkastning.

Det var første gang 27-åringen prøvde seg på folkefinansiering. Erfaringen har gitt mersmak.

– De siste månedene har jeg vært innom og sett på hvilke nye kampanjer som finnes der. Jeg kan trygt si at det ikke kommer til å bli siste gang jeg investerer i selskap på denne måten, sier Indergård til Shifter.

Blir ikke styrtrik

Nå skal det sies at Indergård ikke blir styrtrik på investeringen. Han kjøpte 1375 aksjer for fire kroner stykket, totalt 5500 kroner. Det var bare litt over minste tegningsbeløp på 5000 kroner.

Men da MaxSnus i forrige uke skaffet seg en børsnotering på svenske Spotlight Market, via en såkalt «reverse takeover» av selskapet SealWacs AB, hadde aksjekursen økt til 8,50 kroner.

Indergårds aksjer var blitt verdt nesten 11.700 kroner. Det tilsvarer en økning på 112,5 prosent.

Ifølge avtalen mellom MaxSnus og SealWacs får aksjonærene i MaxSnus 8,5 nye aksjer i SealWacs for hver gammel aksje.

Fredag ettermiddag var kursen på SealWacs 2,34 kroner. Det gjør at Indergårds aksjer på papiret er verdt omtrent 27.000 kroner - det vil si femgangeren det investerte beløpet.

«Betyr enormt mye for bransjen»

– Hva betyr dette for folkefinansiering som investeringsform å kunne vise til en «exit» som dette?

– Først og fremst betyr det at 147 folkeinvestorer er gitt en mulighet de tidligere ikke ville ha fått, fordi de etablerte ofte henvender seg til de spesielt kapitalsterke, sier Amalie Holt, kundeansvarlig i Folkeinvest, som tilrettela kampanjen i desember.

– Det betyr åpenbart enormt mye også for bransjen som sådan. Nå har vi bevist at man kan få gode avkastningsmuligheter også på kort sikt, gjennom denne typen investering, legger hun til.

For å bedre mulighetene for småinvestorer til å være med på reisen, har Folkeinvest et krav om at den høyeste minstetegningsgrensen er 5000 kroner.

– Det betyr at alle som har 5000 kroner tilgjengelig, skal kunne være med i alle investeringsmuligheter. Så er det bare å gratulere alle som så muligheten i MaxSnus, sier Holt.

Snusinteressen avgjorde

Indergård liker at innsatsen ikke er for høy. Han har tidligere investert i både fond og aksjer, og er opptatt av at man ikke investerer mer enn hva man har råd til å tape.

Til daglig jobber han som «business coordinator» i startupen Vaskehjelp, som prøver å digitalisere renholdsbransjen gjennom å bli en plattform der privatkunder kan finne selvstendig næringsdrivende renholdere.

Men det var først og fremst det faktum at Indergård selv er en ivrig snuser, som gjorde at han valgte å investere i MaxSnus.

– Jeg fikk et tips av en kompis, men jeg har handlet snus på nett siden 2019, og har vært overrasket over forskjellen i pris på nett og i norske dagligvarebutikker, sier Indergård og legger til:

– Det er vel som med alle typer investeringer; du føler deg tryggere på den når du er kjent med markedet og produktet for øvrig.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer

Powered by Labrador CMS