Gro Dyrnes blir partner i Norselab. Foto: Tom Hansen.

Gro Dyrnes blir partner i Norselab

Gro Dyrnes har vært de norske Silicon Valley-selskapenes høyre hånd i en årrekke. Nå vender hun hjem, og blir investor.

Publisert

I fjor vår ble det kjent at Gro Dyrnes ga seg som direktør ved Innovasjon Norges kontor i Palo Alto, California. Erstatteren, Kristian Bye, har ti års erfaring fra det norske og globale oppstartsmiljøet. Siden har Dyrnes fungert som sjef for hele Amerika-satsingen til det statlige selskapet.

Nå avslører hun sin i DN sin neste jobb: partner i det nye vekstfondet til Norselab. Fondet er i disse dager i ferd med å bli fylt opp med én milliard kroner.

I tillegg går Dyrnes inn som kommersiell direktør (CCO) i porteføljeselskapet til Norselab, Ivaldi Group, som driver med 3D-printing for den maritime industrien.

Profilerte investorer

I Norselab er Dyrnes i godt selskap. Blant de rundt 50 startup-profilene som har gått inn med midler, finner man Gelato-medgründer Pål T. Næss og Kolonials Karl Munthe Kaas.

I fjor meldte også tidligere Startuplab-sjef Alexander Woxen overgang til fondet, men det forholdet tok slutt etter kort tid.

– Vi forsøkte i det lengste å koble sammen to strategier, men som egentlig ikke lot seg forene. Nyansene viste seg mer fundamentale enn vi først forestilte oss, forklarte Alexander Woxen til Shifter.