klær

Gründerselskap henter Latter-sjef

Lederen for Norges største standup-scene tar over for grunnleggeren av Flor.

Gründer Kristin Lemme sammen med den nye sjefen i Flor, Kjersti Konglevoll La Motte.
Publisert Sist oppdatert

Det var kanskje ikke alle som så den komme, at Flor fra Voss skulle hente sin nye toppsjef fra Latter på Aker Brygge. Men det skjer altså etter at gründer Kristin Lemme nå gir seg som daglig leder i selskapet som lager arbeidstøy for kvinner, og degraderer seg selv til seniorrådgiver.

– Det har vært en tanke lenge at jeg ikke skal være daglig leder inn i evigheten. Jeg har startet det, og nå trenger vi noen med bredere salgsfokus til å dra det videre. Jeg skal selvsagt være med videre i driften, først og fremst på messer og med produktutvikling, sier Lemme, og legger til en annen avgjørende faktor også:

– Ideen til Flor kom fordi jeg ville være bonde, og da må jeg jo ha tid til det også.

Øker salget

Ifølge gründeren har det gått bra med Flor, i fjor hentet de seks millioner kroner i en folkefinansiering, og selskapet har økt salget år hvert eneste år. 

– Samtidig er det dyrtid, og folk bruker mindre penger, noe som er en utfordring også for oss. Det er derfor vi ønsker nye øyne som kan se på hvordan vi selger Flor. Vi har stor tro på potensialet i å utvikle flere typer klær til kvinner, sier Lemme. 

Hun gleder seg over å få Kjersti Konglevoll La Motte inn som ny toppsjef. 

– Med Kjersti på laget trer vi inn i en ny og spennende fase for selskapet som legger grunnlag for videre vekst og utvikling, tror Lemme.

Leder Voss fra Gjerdrum

Den nye Flor-sjefen har foruten jobben på Latter, erfaring fra hotell-, design- og møbelbransjen. Den røde tråden er salg og ledelse, et spennende og godt fundament for å lede Flor videre, ifølge Kristin Lemme. 

49-åringen bor i i Gjerdrum hvor hun til daglig vil ha basen sin også i Flor, samtidig som det blir en del turer til Voss med jevne mellomrom.

– Stillingen appellerte til odelsjenta, vestlendingen og feministen i meg. Flor har flotte produkter som gjør arbeidsdagen bedre for kvinner i aktive yrker - og det trenger vi flere av. Og ikke minst, å få være med å skape arbeidsglede. Flor står for gode verdier og jeg gleder meg til å være med på å spre dette ut til flere, sier Konglevoll La Motte i en melding fra selskapet.

I ekte Vossa-ånd har Kjersti tilbrakt sine første dager på Voss for opplæring i Flor-konseptet, fortelles det i pressemeldingen. Da er det en del obligatoriske punkter på agendaen: Flor-velkomst på togstasjonen, produkttesting i saue-floren og selvfølgelig smalahove-take away.

Om Flor

Gründerbedriften Flor ble startet i 2017 med visjonen om å skape fine og funksjonelle arbeidsklær for kvinner i landbruket. Ideen ble skapt av gründer Kristin Lemme, som opplevde et behov for klær som var tilpasset kvinnekroppen. Siden den første kolleksjonen ble lansert, har Flor utvidet sortimentet til å inkludere klær for kvinner i flere aktive yrker, samt hobby og fritid. Fra landbruk, barnehage, veterinærer, anleggsgartnere, gartnere og hagearbeid, for å nevne noe. Med design, passform og funksjonalitet i fokus har klærne også blitt populære fritidsantrekk.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.