POLITIKK

Gründer-profilen jobbet med den nye digitaliseringsministeren: «Kan løfte regjeringens forståelse av feltet vår»

Thor Richard Isaksen i 6AM forteller om et godt samarbeid med Karianne Tung, som nå blir Støre-regjeringens spydspiss for ny teknologi. Og mener det må være lov å ha forhåpninger i gründermiljøet.

Karianne Tung får skryt av den trønderske gründerprofilen Thor Richard Isaksen (innfelt).
Karianne Tung får skryt av den trønderske gründerprofilen Thor Richard Isaksen (innfelt).
Publisert Sist oppdatert

I en større omrokkering av regjeringen mandag, var en av de største nyhetene opprettelsen av et nytt digitaliserings- og forvaltningsdepartement som skal ledes av toppleder for Trondheim Tech Port, Karianne Tung.

Blant medlemmene i den trønderske interesseorganisasjonen for teknologibedrifter, er akseleratorprgrammet 6AM, som ledes av gründer Thor Richard Isaksen. Han har gjennom flere engasjementer jobbet tett med Tung. Den ferske statsråden sitter blant annet i styret til Gnist Capital, et fond initiert av Isaksen, som investerer i trønderske teknologiselskaper.

– Jeg er først og fremst glad på Kariannes vegne, men også litt skuffet over å miste henne fra miljøet. Hun er en åpenbar kapasitet, med både et godt hode og et stort hjerte, og hun lar seg ikke så lett erstatte, sier Isaksen om utnevnelsen.

Han mener Tung etterlater seg et Trondheim Tech Port i vesentlig bedre stand enn hun fant det for tre år siden.

Isaksen mener også at Tung fyller et stort kunnskapshull i regjeringen.

– Den politiske forståelsen og kunnskapen om startupfeltet er i beste fall mangelfull, noe det forrige budsjettet var nok et tydelig bevis på. Jeg tror at Karianne Tung kan løfte regjeringens forståelse av feltet vårt, gitt at hun får mulighet til å jobbe med de rette saksområdene. Får hun budsjettressurser i tillegg, har vi lov til å ha forventninger, sier han.

La vekt på ny teknologi

Selv la Tung stor vekt på teknologiutvikling da hun i en pressemelding kommenterte sin nye rolle, selv om hun også arver en hel rekke andre ansvarsområder fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

– Klarer vi som land å gripe mulighetene som ligger i digitaliseringen, er det en gamechanger for oss, sier hun.

Ifølge regjeringen skal den nye digitaliserings- og forvaltningsministeren være en pådriver for å «utvikle nye teknologiske løsninger som skal utvikles nært brukerne.»

– Det er helt avgjørende at vi lykkes med å bruke teknologien godt, blant annet for å gjennomføre den grønne omstillingen vi står midt oppe i, og for å håndtere de utfordringene som følger av at vi blir flere eldre. Vi må legge til rette for et samfunn der teknologien tjener menneskene, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS