Konkurs

Gründer beskyldt for å tappe selskap før konkurs, nå er dommen klar

Fire kreditorer tok klesselskapet til retten. Denne uken kom dommen.  

Nytt selskap: Klesmerket selges nå fra et nytt selskap. Dette er en faksimile fra nettsiden wearefit.no.
Publisert

I november ble det klart at fire selskaper gikk til felles søksmål mot treningsklærgründeren Bodyshapes fra Sotra utenfor Bergen. 

Denne uken var dommen i tingretten klar.

Gründer Yvonne Haveland Evensen ble dømt til å betale erstatning til tre av selskapene som saksøkte henne, skriver Bergens Tidende

Det var et influenserbyrå, et reklamebyrå, et logistikkselskap og en kontormøbelleverandør som gikk til sak. De krevde til sammen 1,3 millioner kroner i erstatning, for brudd på styreansvar etter aksjeloven. 

Tre av fire fikk medhold 

Tre av bedriftene fikk delvis medhold. Evensen dømmes til å betale Reklamebyrået Squarepeg AS, influenserbyrået Max Social AS, og møbelfirmaet AJ Produkter til sammen 230.000 kroner, pluss forsinkelsesrenter, gjengir BT.

Fraktselskapet Overseas Logistics AS hadde det høyeste kravet på 459.000 kroner, men her dømmes ikke gründeren til å betale. Ifølge dommen har ikke selskapet lidt noe økonomisk tap som står i årsakssammenheng med saktsøktes uaktsomme unnlatelser. 

Advokatene til begge parter sier til BT at de opplever å ha blitt hørt i saken. 

– Vi noterer at retten er enig med oss i at den saksøkte har opptrådt uriktig i håndteringen av virksomheten sin, sier advokat Per Vinje, som representerer de fire bedriftene.

Han reagerer på at retten fastsetter at Evensen kan klandres, men gir klientene hans bare delvis erstatning. 

– Evensen er frifunnet i sin helhet fra kravene til et av selskapene. I relasjon til de øvrige tre, opplever vi å ha vunnet frem i stor grad, sier advokat Øyvind Heggernes Lerring, som representerer Evensen.  

Brukte kjente influensere 

Yvonne Haveland Evensen i Bodyshapes solgte treningsmerket We Are Fit, og vokste raskt ved hjelp av markedsføring med kjente influensere på sosiale medier. 

Selskapet gikk konkurs i 2022, med 37 millioner kroner i gjeld. 

Kort tid før konkursen hadde gründeren overført merkenavn og domene til andre selskapet, i tillegg til høy lønn til seg selv - og leverandører og kreditorer følte seg lurt. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.