OPPSTART

Google starter inkubator i Norge

ODA-Nettverk, SHEconomy og DigitalNorway er med på laget.

Publisert Sist oppdatert

En rapport publisert av Global Entrepreneurship Monitor på tampen av fjoråer viser at kun fem prosent av norske kvinner i alderen 18-64 år ønsker å starte sin egen bedrift. Det er fjerde lavest blant de 38 landene i OECD.

Samme rapport slår fast at norske kvinner har lavest tillit til egne evner til å starte egen bedrift sammenlignet med alle andre land i undersøkelsen. I tillegg viser tall fra SSB at kun én av fem nye bedrifter er etablert av kvinner.

Nå går Google Norge sammen med ODA-Nettverk, SHEconomy og DigitalNorway for å rette opp inntrykket.

18. januar lanserte Google Veksthus: WeStart, et nytt initiativ i Norge. Over 1.000 deltakere var påmeldt et av landets største digitale arrangement for kvinnelige gründere.

30 av disse blir valgt ut til et nytt åtte ukers gründerprogram, med oppstart 8. februar. I løpet av programmet går de vordende gründerne gjennom validering av forretningsidé, personlig branding, salg og kunder, markedsføring, og hvordan man kan søke støtte/finansiering, blant annet.

Blant ekspertene som er hentet inn for å bistå de 30, er investor Kremena Tosheva i Snö Ventures og engleinvestor Raja Skogland.

LES OGSÅ: