HAV

Fyller på med mer penger til avsalting av sjøvann

Oppstartsselskapet Ocean Oasis fyller opp med kapital fra nye og eksisterende investorer.

Ocean Oasis-teamet. Fra venstre: COO Sebastian Feinblatt, CEO Kristine B. Fredriksen og CTO Thomas Berge Johannessen.
Publisert Sist oppdatert

Med en flytende konstruksjon på syv ganger ti meter, bruker oppstartsselskapet Ocean Oasis bølgekraft til å avsalte sjøvann.

Slik vil selskapet bidra til å løse det økende problemet med ferskvannmangel i mange områder i verden. Ifølge Verdens helseorganisasjon mangler én av tre mennesker trygt og rent drikkevann hjemme.

Flere investorer har latt seg overbevise, deriblant Grieg-familiens investeringsselskap Grieg Edge, Johan og Kristin Odfjell gjennom Farvatn Venture, og Antler.

Det var i akseleratorprogrammet til sistnevnte at gründerne bak Ocean Oasis, Kristine Bangstad Fredriksen (CEO), Sebastian Feimblatt (COO), og Thomas B. Johannessen (CTO), ble kjent. Ideen kom opprinnelig fra sistnevnte, som fikk permisjon fra sin arbeidsgiver DNV for å utvikle konseptet i 2020.

Nå har selskapet fylt på med ytterligere kapital.

Flere av de eksisterende eierne har skutt inn mer penger. I tillegg kommer Thea Messels Unconventional Ventures inn på eiersiden. Selskapet har gjort seg bemerket med sine fond som kun slipper inn kvinner og minoriteter. Det nye fondet Unruly Capital investerer også.

Partene går imidlertid verken ut med sum eller prising i denne omgang.

Skal vinne markedet med bølgekraft

Avsalting er en stor industri globalt. Ocean Oasis mener imidlertid at de vil kreve sin plass og vinne posisjoner i markedet gjennom bruk av bølgekraft som energikilde.

I dag bruker industrien i stor grad fossil energi, og er landbasert.

Teknologien til Ocean Oasis er blant annet testet i bølgebassengene til forskningsinstituttet Sintef. Enkelt forklart fungerer den ved at det i det flytende skroget er to deler som beveger seg uavhengig av hverandre. Disse lager det nødvendige trykket til avsaltingen.

Teknologien er imidlertid kun en liten del av forretningsplanen til Ocean Oasis. Selskapet planlegger å bygge, eie og drive anlegg selv, med langtidskontrakter for distribusjon.

Fra før har Ocean Oasis hentet om lag 10 millioner kroner i ekstern investorkapital, samt fått tilskudd på 2,5 millioner euro, tilsvarende knapt 28 millioner kroner, fra akseleratoren til det europeiske innovasjonsrådet (EIC).

Shifter har vært i kontakt med daglig leder og gründer Kristine Bangstad Fredriksen, som ikke ønsket å kommentere saken nå.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!