investering

Skal investere 310 millioner kroner i mangfoldsgründere

Bare kvinner og minoriteter får innpass i det nye fondet til Unconventional Ventures.

Nora Bavey og Thea Messel står bak Unconventional Ventures og dets nye fond. Foto: Daniela Spiroska/Unconventional Ventures
Publisert Sist oppdatert

Medgründer Thea Messel hintet allerede på nyåret om et nytt fond beregnet til underrepresenterte gründere. Nå lanserer duoen følgelig Unconventional Ventures Alternative Investment Fund, som ifølge dem skal være av sitt første slag i Europa.

– Vi har alltid vært overbevist om at kombinasjonen mangfold og bærekraft utgjør den mest betydelige investeringsmuligheten, sier Messel i en pressemelding.

Ulike venturefond som danske Vækstfonden, svenske Atomico og norske Investinor, har bidratt til potten på 310 millioner norske kroner.

Seriegründer Murshid M. Ali er også med på eiersiden.

– Forretningsgrunnlaget for mangfold og inkludering er sterkere enn noen gang, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor, i samme melding.

– Å investere i mangfold er ikke bare det riktige, men kan også gi bedre økonomiske resultater, legger han til.

Fondet skal investere bredt i startups innen klima og miljø, helse-, utdanning- og finansteknologi. Kravet er at det er mennesker med mangfoldsbakgrunn som står bak.

København-baserte Unconventional Ventures med norske Messel i front, ble startet i 2018. Året etter lanserte de et "mikrofond", der de blant annet investerte i Equality Check. De tok i 2019 også initiativ til gründerkollektivet Founder Collective Norway.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*