karriere

Forlot Nofence - nå skal hun lede Investinors nye skogsatsing

Marianne Sundsbø (49) er ansatt som managing partner for 3K6 Skoginvest.

Marianne Sundsbø skal lede Investinors nye skogsatsing.
Publisert Sist oppdatert

Marianne Sundsbø (49) er ansatt som managing partner for 3K6 Skoginvest, et nytt investeringsfond som skal investere i nyskapende bedrifter innen norsk skogrelatert sektor. 

Fondet er det første av sitt slag i Norge. Bak står Investinor, KLP og skognæringen gjennom selskapet Shelterwood AS. Fondet skal forvaltes av Investinor, som har lang erfaring med investeringer i skogsektoren. 

– Vi er svært glade for at vi har fått Marianne til å lede fondet. Hun har bred og variert erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv, og forstår hvilke muligheter og utfordringer oppgaven medfører, sier Ann-Tove Kongsnes, fungerende administrerende direktør i Investinor. 

Sundsbø er utdannet siviløkonom fra HEC i Paris, og har også gjennomført Forsvarets russiskkurs. Hun startet karrieren hos Morgan Stanley i London og Frankfurt, og jobbet senere ved KPMG i Linz. I 2005 startet hun i konsernutvikling i Orkla, og hadde ulike roller ved hovedkontoret og i datterselskaper frem til 2016. Hun har også erfaring fra det industrielle eierselskapet Vind og har vært adm. direktør i vekstselskapet Nofence. 

– Investinor har fått på plass en meget spennende satsing på skogsektoren, og jeg ser frem til å bidra til å skape et enda sterkere kompetansemiljø. Jeg ser frem til å aktivt arbeide med videreutvikling av morgendagens bærekraftige skogindustri, sier Sundsbø. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Investinor Skog omfatter 3K6 Skoginvest, som nylig ble etablert av Investinor, KLP og Shelterwood. Fondet har mandat til å investere i vekstfasen og venturefasen i bedrifter innen skogrelatert sektor, med fokus på med mål om å øke verdiskapningen knyttet til skog. Fondet har en startkapital på 300 millioner kroner, samt en oppstartsportefølje bestående av fire selskaper. I tillegg vil Investinor Skog inkludere øvrig skogportefølje, som i praksis innebærer investeringen i Kebony. 

Teamet i 3K6 Skoginvest vil i tillegg til Sundsbø bestå av investeringsdirektør Stig Andersen, associate Johann Bleivik Wist og controller Erik Hoelseter.  Andersen har hatt ansvaret for Investinors skogmandat siden opprettelsen i 2016, og vil etter eget ønske fortsette som forvalter i 3K6-teamet. 

Om 3K6 Skoginvest

  • 3K6 Skoginvest er et nytt investeringsfond som skal oppnå attraktiv avkastning gjennom investeringer i bedrifter innen skogrelatert sektor fokusert på videreforedling av skog. 
  • Fondet vil investere i growth equity- og venturefasene med mål om å delta i utviklingen av morgendagens bærekraftige skogindustri. Fondet vil starte med en forvaltningskapital på ca. 300 millioner kroner samt en oppstartsportefølje bestående av fire selskap. Ambisjonen er å oppkapitalisere fondet ytterligere de første årene. 
  • Fondet har med velrennomerte institusjonelle investorer med fra start, slik som Investinor, KLP og spydspisser innen skogbransjen som grunnleggere. Fondet forvaltes av Investinor gjennom et autonomt oppsett med eget investeringsteam, investeringskomité og styre. 

Kilde: Investinor