Investering

Folkeinvest inn på eiersiden i startup

Blir en av de største eierne i Caplist.

F. v. Jørgen Axelsen og Amalie Holt i Folkeinvest, Olav Akrawi og Rony Solaiman i Caplist.
Publisert Sist oppdatert

– Vi skal bli en ledende aktør for digitale generalforsamlingstjenester. Dette har tradisjonelt sett vært forbeholdt store børsnoterte selskap. sier Rony Solaiman daglig leder i Caplist.

Selskapet hans får nå Folkeinvest som strategisk samarbeidspartner.

Til Shifter forteller Solaiman at det å få Folkeinvest inn på eiersiden er viktig for distribusjonen deres.

Vi har jobbet med dem en stund nå. De har skaffet oss mange attraktive kunder, og vi forventer å dra god nytte av dem i det kommende arbeidet med å utvide reportoaret vårt av tjenester, sier han.

Verken Folkeinvest eller Solaiman vil offentliggjøre størrelsen på eierposten.

– Men de blir blant de største aksjonærene våre, sier han.

Hva er Caplist?

Caplist har utviklet en plattform for digitale generalforsamlinger og håndtering av aksjonærprosesser. Selskapet tilbyr verifisering av aksjonærer med BankID, stemmegiving i sanntid, digitale forhånds- og fullmaktsstemmer og automatisk utregning av stemmer og generering av protokoll. I tillegg har de tjenester for aksjonærkommunikasjon og styrearbeid.

Etter lansering i mai, har selskapet fått «nær tresifret» antall kunder. Blant annet Enøk Total, Snapmed og Hjemmelegene som har opplevd betydelig vekst under pandemien.

– Kundene er selskaper med store aksjonærbaser. De har gjerne fra 100 til flere tusen aksjonærer og etterspør ulike tjenester innen vårt domene, sier Solaiman.

CoFounder, Simula Innovation og flere engleinvestorer er allerede på eiersiden.

Lette lenge etter det beste produktet

Folkeinvest tilrettelegger emisjoner for kapitalsøkende SMBer. Gjennom samarbeidet løftes nivået på gjennomføring av generalforsamlinger til et høyt nivå ved hjelp av Caplist sine tjenester; en tjeneste som også ivaretar en rekke andre behov SMBene tidligere ikke har hatt tilgang til.

– Caplist er den perfekte strategiske samarbeidspartneren for oss. Etter gjennomgang av alle tilgjengelige tjenester i sitt slag var de vårt førstevalg innen dette domenet i hele Norge. Vi har lett lenge og mener vi sammen tilbyr det beste produktet i markedet, uttaler kommunikasjonssjef i Folkeinvest, Amalie Holt i en pressemelding:

– Dette er behov som alle våre utstederkunder har, og nå vil få kostnadsfri tilgang til gjennom samarbeid med Folkeinvest. Caplist har hatt en solid utvikling gjennom 2021 på produktsiden og det kommersielle plan, og treffer godt med sine tjenester blant selskaper med en større aksjonærbase.

Har planer om å skalere opp

Med kapitalutvidelsen er planen å håndtere kundeveksten, utvide tjenestespekteret og bemanne opp.

– Vi skal utvide staben og gå fra å teste ut tjenester til å skalere opp, sier han.

Lønnsomhet har ikke vært prioritert i 2021.