krypto

Firi har kuttet underskuddet med 80 prosent, og blir nedrent av kunder som vil trygt «hjem»

Den norske kryptobørsen opplevde rakettvekst i innskudd etter at den internasjonale konkurrenten kollapset, og passerer nå 160.000 verifiserte kunder på plattformen.

Thuc Hoang har hatt en krevende vår og sommer, men ser nå lyst på fremtiden igjen. Her fra den gangen gresset var litt grønnere i sommer.
Thuc Hoang har hatt en krevende vår og sommer, men ser nå lyst på fremtiden igjen. Her fra den gangen gresset var litt grønnere i sommer.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært et stormfullt år for kryptoselskapene. På vårparten måtte Firi gjennom en kraftig nedbemanning da de skulle hente en overlevelsesrunde på et av de verst tenkelige tidspunktene i nyere finanshistorie. Nå ser den norske kryptobørsen tegn til bedring.

– Jeg har ståltro på fremtiden både for Firi og krypto generelt. Den største hypen fra 2021 har roet seg, men det fundamentale ser lovende ut. Selskaper bygges og nye “use cases” kommer til. Et prisfall er ikke nok til å stoppe dette toget, mener gründer og toppsjef Thuc Hoang, ganske så optimistisk et halvt år etter selskapets marerittvår.

Inntekter opp, kostnader ned

Ifølge COO Marius Blaker Høgevold har det nå vært en fin og jevn vekst i inntekter siden juni. Kostnadene er kraftig redusert etter de store kuttene. Månedlig «burn» er ned 80 prosent siden i våres.

– Vi er særlig fornøyde med å ha klart å øke inntektene samtidig som vi har redusert kostnadene kraftig. Nå er prioriteten å investere i vekst fremfor å redusere «burn» ytterligere, forteller COO Marius Blaker Høgevold.

FTX-kollapsen har riktignok preget markedet den siste måneden. Etter mye uro i første halvdel av november har markedet nå stabilisert seg, og det har blitt økt fokus på reguleringer og sikring av kundemidler.

– Det er nye, tydeligere reguleringer på vei i EU. Det vil øke legitimiteten til krypto og Firi vil stille enda sterkere fordi vi har vært “compliance first” hele veien. Med litt vind i seilene blir det ekstra moro, tror Thuc Hoang.

FTX-konsekvensene

For Firi var det ikke nødvendigvis en dårlig nyhet at det sto så stusselig til med en av de største konkurrentene internasjonalt, FTX.

– Nordmenn begynte umiddelbart å flytte kryptoverdiene sine hjem: Vi så en femdobling i kryptoinnskudd de første dagene etter kollapsen, sier Blaker Høgevold.

Han kaller det «den ultimate tillitserklæringen».

– Når det stormer, så velger folk Firi fordi det anses som det tryggeste stedet å oppbevare midlene.

Antallet coins (AUM) er nå på all-time-high.

– Vi ser også at nordmenn benytter de lave prisene til å kjøpe seg opp. Det er altså mer kjøp enn salg på plattformen, og vi vokser med noen tusen nye kunder i måneden.

Firi har nå passert 160.000 verifiserte kunder, og feiret også 20.000 påmeldinger til deres populære julekalender der de deler ut alskens slag av kryptovaluta til de daglige vinnerne.

Varsler ny investeringsrunde

Firi ønsker ikke å gi ytterligere detaljer om tallene for 2022, men opplyser at de kommer til å gjøre en ny kapitalinnhenting i løpet av de neste månedene.

– Vi har ikke begynt prosessen ennå og har god tid, men med utfordrende makroforhold er det fornuftig å starte tidlig, sier Blaker Høgevold.

Pengene skal gå til å investere i ytterligere vekst i både Danmark og Sverige.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS