Rettsak

Farmasiet anker etter postkasse-nekt

Nett-apoteket Farmasiet tapte tidligere i år en sak mot staten som ikke tillater dem å sende reseptfrie legemidler til kundenes postkasser - nå anker de.

Publisert Sist oppdatert

Farmasiet gikk opprinnelig til søksmål mot Statens legemiddelverk i fjor fordi de ble nektet å gjøre noe de allerede hadde gjort i flere år, nemlig å levere reseptfrie legemidler i postkassene til kundene. 

Selv om selskapet tapte saken i Hordaland tingrett, som de nå anker, forstod retten oppstartselskapets frustrasjon og skrev følgende i dommen. «Retten vil bemerke at det er gode grunner for å vurdere å åpne opp for andre utleveringsmetoder, enn de som i dag er akseptert».

– Vi er uenige i rettens konklusjon. Vi mener at dagens regelverk tillater levering av reseptfrie legemidler i ulåste postkasser. Derfor anker vi, sier Elisabeth Haug, administrerende direktør i Farmasiet.

Regjeringen har tidligere varslet at den vil legge frem forslag til en ny apoteklov i løpet av 2024 eller 2025. 

– I tillegg til at vi mener forbudet ikke har lovhjemmel, er vi opptatt av at et forbud mot bruk av postkasse har store negative konsekvenser. Det rammer blant annet forbrukere som ønsker å handle reseptfrie apotekvarer over nettet, uten å måtte oppsøke et fysisk apotek. Det rammer også de som bor i distriktene og har lang reisevei til nærmeste apotek, mener Haug.