Daniel Kjellén, gründer og CEO i Tink. Foto: Tink

Får innpass i Nordeas mobilbank

Fintech-startupen Tink får 11 millioner kunder når de nå integreres i bankens app.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en melding.

Det syv år gamle svenske selskapet har allerede Nordea på eiersiden, og var i utgangspunktet en app som tipset forbrukere om hvordan de kunne forbedre sin privatøkonomi. Men som med flere andre fintechs, har de endret fokus fra massemarkedet til bedriftsmarkedet, og tatt en rolle innen «open banking».

Selskapet hentet i januar 888 millioner og doblet verdivurderingen.

Nå skal selskapets kontosamling og teknologi for personlig økonomistyring inn i storbankens app. De nye funksjonene vil bli gradvis rullet ut i Nordeas markeder, med Sverige som første marked.

De nye funksjonene vil gjøre det mulig for Nordeas app-brukere å gjøre det få en omfattende oversikt over økonomien deres på ett sted, inkludert pantelån, sparing, lån og løpende konto - også fra andre banker.

– Nordea er opptatt av å tilby digitale opplevelser, og vi ønsker å bli sett på som en relevant partner for kundene våre. Vi er glad for å se at vår kundeopplevelse i Nordea Mobile App er forbedret gjennom samarbeidet med Tink. Nå ser vi frem til å bringe dette til våre andre markeder og samtidig utvikle andre spennende funksjonaliteter basert på Tink teknologi, sier Anders Nicander, sjef for One Digital i Nordea.

Daniel Kjellèn, gründer og CEO i Tink legger til:

–Vår «open banking» har det hjalp allerede millioner av bankkunder over hele Europa for å få en bedre oversikt og forståelse av økonomien deres. Vi er veldig stolte av å nå gjøre vår teknologi tilgjengelig for nesten 11 millioner bankkunder i Sverige, Norge, Finland og Danmark gjennom våre partnerskap med Nordea.

Siden lanseringen i Sverige i 2012 har Tink vært opptatt av å aktivere banker, fintechs og oppstart for å utvikle datadrevne finansielle tjenester. Gjennom ett API lar Tink kundene gjøre det få tilgang til aggregerte økonomiske data, starte betalinger, berike transaksjoner og bygge personlige verktøy for økonomistyring. I dag har Tink mer enn 270 ansatte globalt og er Europas ledende åpen bankplattform - slik at kunder kan koble seg til mer enn 2500 banker som nå over 250 millioner bankkunder over hele Europa.