Daniel Kjellén, gründer og CEO i Tink. Foto: Tink

Tink kjøper spansk selskap for 155 millioner: Vil erobre Latin-Amerika

Etter å ha fylt opp kassen med 800 millioner i januar, kjøper fintech-selskapet spanske Eurobits.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Tink har kjøpt det spanske selskapet Eurobits, som leverer kontosamlingstjenester. Det melder selskapet i en pressemelding. Summen på oppkjøpet skal være 15,5 millioner euro.

Oppkjøpet skal styrke Tinks banktilkoblingsdekning, og øke markedsposisjonen i Sør-Europa og Latin-Amerika. Etter oppkjøpet dekker de nå 17 markeder, i tillegg til at de utvider teamet med 54 ansatte.

– Vi er ekstremt imponert over Eurobits-teamet, hva de har bygget og deres meget sterke posisjon i Sør-Europa. Dette oppkjøpet er en del av vår pågående investering i vår paneuropeiske åpne bankplattform som gjennom denne bevegelsen vil være live i 17 markeder. Ikke bare styrker den plattformen vår gjennom økt tilkobling, den gir også eksisterende Eurobits-kunder tilgang til våre betalingsinitierings- og datatjenester, sier Daniel Kjellén, gründer og CEO i Tink, i meldingen.

Det syv år gamle svenske selskapet var i utgangspunktet en app som tipset forbrukere om hvordan de kunne forbedre sin privatøkonomi. Men som med flere andre fintechs, har de endret fokus fra massemarkedet til bedriftsmarkedet, og tatt en rolle innen «open banking».

Koblet til 2500 banker

Fintech-selskapet, som blant annet har Nordea på eiersiden, har laget en løsning som brukes av banker for å både tilgjengeliggjøre sine kunders bankkontoer for tredjeparter (som er påkrevd av EU-direktivet PSD2), men også for å få tilgang til sine kunders kontoer i andre banker. Løsningen er koblet til mer en 2500 banker, samt fintech-selskaper som PayPal, Klarna, og nevnte Nordea.

I januar hentet selskapet 880 millioner kroner og doblet verdivurderingen til 4,1 milliarder kroner.

Eurobits betjener noen av de største fintech- og finansinstitusjonene i Europa, og gir tilkobling til bankkontoinformasjon for banker, fintechs og betalingsleverandører. I tillegg Europa, betjener Eurobits kunder med kontosamlingstjenester i Mexico, Chile, Colombia, Argentina og Peru.

Tink er utvilsomt et av de mest innovative selskapene innen åpen bankvirksomhet. Å slå seg sammen med dem for å bidra til å utvide dekningen over hele Europa og Latin-Amerika er en unik mulighet, ikke bare for begge våre virksomheter, men for den bredere industrien som helhet, sier Arturo Gonzalez Mac Dowell, administrerende direktør, Eurobits, i pressemeldingen.